Mitt i Kista

Hösttider är skördetide­r

Sörj inte högsommare­n! Ta istället tillfället i akt att fortsätta njuta av livet och alla dess olika skiftninga­r och säsonger. Med en färgstark skördefest väcks hösten (och dina gäster) till liv.

- Erika Lindén Jansson

Nu är många grönsaker, frukter och bär som allra bäst. Passa på att sylta, pickla, förvälla och frysa in och få en lyxigare vinter. Men passa även på att bjuda på och frossa i mat som smakar fantastisk­t, och som är gott för både kropp och själ.

En skördesfes­t

är avslappnad och blir som allra bäst bland nära vänner, utan pretention­er. Hösten är en vacker och rogivande årstid, och med lite tur kan ni få såpass varma temperatur­er att det fortfarand­e går att servera middagen ute. Säg till gästerna att ta med sig varma kläder, och bunkra upp med filtar, kuddar och värmeljus.

Om du har en uteplats utan infravärma­re kan det vara en idé att investera – de behöver inte vara speciellt dyra, speciellt inte om du ser till att använda dem.

Välj gärna textilier i olika mönster, det ger en hemtrevlig och ombonad känsla.

Hösten bjuder

på en dukning genom att bara vara. Håll gärna stilen obehandlad och avskalad, och ta in element från naturen. Det behöver inte betyda att du strösslar med löv på bordet. Försök tolka sensommare­ns och höstens färger och uttryck i servetter, porslin, dukar och fat.

Vitt porslin är en bra grund att duka med. Då kan du enkelt addera alltifrån dukar och servetter till ljusstakar och vaser i olika mönster utan att bordet får ett rörigt och stökigt intryck.

Tänk också på att en skördesfes­t bjuder på mycket grönsaker, röror och frukt som i sig är mycket vackra. Låt maten spela huvudrolle­n!

 ??  ??
 ?? FOTO: LAGERHAUS ?? HÖSTFÄRGER. Plocka upp toner från naturen i höstens Dukningar.
FOTO: LAGERHAUS HÖSTFÄRGER. Plocka upp toner från naturen i höstens Dukningar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden