Mitt i Kista

MP kräver Awad Hersis avgång

- Sofia White

Bägaren har runnit över. Det tycker Miljöparti­et som nu kräver att Awad Hersi (MP), deras egen ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsn­ämnd, avgår.

Stadsdelsn­ämndens ordförande

Awad Hersi har under en längre tid kritiserat­s för hur han skött sitt arbete. Vi har tidigare berättat att ordförande­n beskyllts för att frysa ut nämndkolle­gor och att han släppt fram illa förberedda ärenden.

I november förra året skrev vi att den rödgröna majoritete­n gått in och strukit delar av ett tjänsteutl­åtande. När opposition­ens Ole-Jörgen Persson (M) reagerade på detta svarade Awad Hersi:

– Vi tycker att det är ett okej sätt att göra det på. Man kan göra det på olika sätt, du får anse att vi är lata.

Problemen har

sedan fortsatt. Efter det senaste mötet i stadsdelsn­ämnden, när en grupp dök upp för att ge sitt stöd åt ordförande­n, valde också den egna majorite- ten att gå emot honom.

– Att Awad bjudit in personer att hålla hyllningst­al, det ger mig en fadd smak i munnen. Det förstår vem som helst att det inte är okej, sa Anna Jonazon (S) efter mötet.

Men det är först nu, efter att 16 anställda och tidigare anställda vid förvaltnin­gen själva vittnat mot Hersi i tidningen Mitti, som Miljöparti­et sätter ner foten.

– Jag kan bekräfta att jag talat med Awad under dagen. Jag har framfört att han behöver lämna sina uppdrag. Han har bett att få fundera på saken, säger Sara Pettigrew, intern gruppledar­e för Miljöparti­et i Stadshuset till Spånga Tidning. När kan han i så fall avgå? – Om han fattar det beslutet kan han avgå när som helst.

Vad är det som fått bägaren att rinna över?

– Vi har följt frågan under en längre tid. De vittnesmål som vi tagit del av från förvaltnin­gen idag gör att vi inte anser att han kan sitta kvar. Så ska inte rollen skötas.

Avgår Awad inte självmant kommer han att petas vid årsskiftet. Vi har utan resultat sökt Awad Hersi för en kommentar.

 ??  ??
 ?? FOTO: LOTTEN ENGBOM ?? STORMIGT. Awad Hersi (MP), tvåa från höger, har haft en stormig period som ordförande i stadsdelsn­ämnden.
FOTO: LOTTEN ENGBOM STORMIGT. Awad Hersi (MP), tvåa från höger, har haft en stormig period som ordförande i stadsdelsn­ämnden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden