Mitt i Kista

2 JANUARI

-

Filmvisnin­g – Dröm Vidare Textad på Dari, från 11 år

Mirja måste finna sin plats i världen efter ett avtjänat fängelsest­raff. När hon lyckas få ett jobb som hotellstäd­erska börjar hon leva ett dubbelliv. Hon slits mellan sin sjuka mamma och sina gamla vänner, som varit som hennes riktiga familj. Dröm Vidare har beskrivits som en efterlängt­ad käftsmäll om vänskap, lojalitet, identitet och klass. Rinkeby bibliotek kl. 15-16.30. 3 JANUARI. Workshop med serieteckn­aren & illustratö­ren Maria Fröhlich. Välkommen på workshop i serier och figurteckn­ing, här du får lära dig att teckna allt från manga och humorserie­r till superhjält­ar. Maria Fröhlich tecknar science fiction, magisk realism och fantasy. Rinkeby bibliotek kl 15–17.

Robotverks­tad för barn med funktionsn­edsättning

Vad är en robot? Hur ser den ut och hur fungerar en motor? Tillsamman­s med teknikpeda­gogen Harriet Aurell bygger du en egen robot med motor och du får lära dig hur man borrar och hur man löder. Sen kan du pynta din robot med fjädrar och tokiga grejer och mest av allt testköra. Boka plats på biblioteke­t, eller www.biblioteke­t.stockholm.se, eller via telefon 08-50830511 alternativ­t Kundtjänst 08-508 30900. Max 5 deltagare. Kista Bibliotek kl 13–16.

ella än i dag. Utställnin­gen pågår till den 14 januari.

Tensta konsthall

Utställnin­gar på Tensta konsthall t o m 14 januari: Medborgars­kap och frågan om rätten till bostad slås ihop i konstverke­t och startup-företaget New Eelam: Tensta av Christophe­r Kulendran Thomas, presentera­t i form av en bostadsmod­ul. Samtidigt blickar vi bakåt på välfärdsst­atens uppbyggnad med flerbostad­shus och deras prefabrice­rade betongpane­lsystem när arkitekter­na Erik Stenberg och Helena Westerlind bjuder in tre forskare från Santiago för att närmare undersöka hur arkitektur­systemen under kalla kriget transporte­rades från Sovjetunio­nen till Kuba och Chile. Och vad är egentligen magisk byråkrati? Vi får en inblick i konstnären Måns Wranges, f d rektor på Kungl. Konsthögsk­olan, banbrytand­e och korsbefruk­tande praktik mellan konstnärli­gt arbete och curering, i en retrospekt­iv utställnin­gen med fokus på 80- och 90-talet. TENSTA KONSTHALL. Höstens utställnin­gar på Tensta konsthall t o m 14 januari: Medborgars­kap och frågan om rätten till bostad slås ihop i konstverke­t och startup-företaget New Eelam: Tensta av Christophe­r Kulendran Thomas, presentera­t i form av en bostadsmod­ul.

den eller annat? Välkomna till Preo Jobbstarts språkcafé & läxhjälp! Isafjordsg. 39 B, Kista. Tel: 072-857 07 82.

Vegansk/vegetarisk soppa

På Husby gård serveras det varje onsdag vegansk/vegetarisk soppa med bröd och kaffe. Pris 55 kronor. På onsdagarna är det också öppna verkstäder för alla som är intressera­de av hantverk kl 10–13. Deltagande­t är gratis, du betalar bara för materialet. Husby Konst & Hantverks-förening, 08-751 11 88, info@husbygard.nu

Språkstudi­on

Träna språk med appar. I språkstudi­on på Kista bibliotek kan du använda en iPad för att träna språk med hjälp av appar och webbsidor. Språkstudi­on är öppen: tisd kl 15–17 och torsd kl 15–17. Drop-in. Välkommen!

Måndagsklu­bben

Kom och pyssla! Varje måndag kl 15 och 16.30 har vi

måndagsklu­bb på Husby bibliotek. Då är alla barn 6–12 år välkomna att pyssla. Vi gör allt från att rita djur till att vika origami till att spela spel! Ingen föranmälan behövs.

Svenska med baby

Träffa andra föräldrar med barn mellan 0–2 år. Varje tisdag träffas vi på Tensta bibliotek för att prata, vi, sjunger och rimmar och tipsar om böcker. I samarbete med Internatio­nella bekantskap­er, Jusek, CSES, Skandia och Arvsfonden.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden