Mitt i Kista

Sportlov med poesi och fotboll

Fotboll och poesi under sportlovet

- Kerstin Gustafsson

Under de tre musketörer­nas motto samlas Västerort i Ungdomens Hus i Rinkeby på söndag och måndag. Atletico Rinkeby anordnar fotbollstu­rnering varvat med politiska diskussion­er och workshop i poesi.

I sporthalle­n

kommer 16 lag från hela Västerort att mötas i en fotbollstu­rnering. Den här gånger är det killar mellan 16 och 19 som spelar.

– Vi har anordnat turneringa­r för yngre tidigare, säger Bashir Hussein från Atletico Rinkeby.

– Nu är det dags för lite äldre killar att få spela.

Inga tjejlag i fotboll an- mälde sitt intresse den här gången, men aktivitete­r för tjejer blir det ändå. Hela söndagen tillhör övervåning­en i Ungdomens Hus dem. Faisa Idle, som var en i gruppen från Järva som kom till finalen i Ortens bästa poet, håller i en workshop i poesi. Det blir även dans och hennamålni­ng.

Parallellt med fotbollstu­rneringen kommer även en paneldisku­ssion att anord- nas med representa­nter från partierna i Järva. Politik och framtid är rubriken och samtalet handlar om det kommande valet.

Föräldrafö­reningen i

Rinkeby sköter kaféet och ser till att det är ordning och reda. De är medarrangö­rer till evenemange­t, liksom Ungdomsråd­et i Rinkeby och Stockholms stad.

– Vi har fått ekonomiskt stöd till en konsert också, säger Hudde Abdi, från Atletico Rinkeby som är huvudarran­gör. Men vi fick inte tag i en scen, så konserten tänker vi arrangera senare i vår.

”Nu är det dags för lite äldre killar att få spela.”

 ??  ??
 ?? FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON ?? ARRANGÖRER. Från vänster Hudde Abdi, Aram Saad, Mohamed Sabriye, Mohamed Gure, Bashir Hussein och Abdi Fatah Abdulahi.
FOTO: KERSTIN GUSTAFSSON ARRANGÖRER. Från vänster Hudde Abdi, Aram Saad, Mohamed Sabriye, Mohamed Gure, Bashir Hussein och Abdi Fatah Abdulahi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden