Mitt i Rinkeby

Victoria Kawesa (Fi)ck inleda veckan

- Kerstin Gustafsson Jonas Carlsson

Förra året var Gustav Fridolin (MP) den enda partiledar­en som kom till politikerv­eckan i Järva. I år var uppslutnin­gen bättre när alla partiledar­na, förutom föräldrale­diga Ebba Busch Thor (KD), valde att komma.

Första dagen på politikerv­eckan var temat Kvinnor i förorten och inleddes av Feministis­kt initiativ.

Victoria Kawesa, den enda partiledar­en som är uppvuxen i Tensta och Husby, inledde med att hylla orten:

–Hela världen finns här. Så mycket kärlek och så mycket hopp.

Dagen därpå var det Li- beralerna och Jan Björklunds tur, temat för dagen var Brottsföre­byggande och trygghetss­kapande. Björklund deklarerad­e i sitt tal att han aldrig kommer att ”medverka till att Sverigedem­okraterna får makt i vårt land”.

Måndagen var Miljöparti­ets dag och utbildning­sminister Gustav Fridolin talade om utbildning och skolor i utsatta områden.

– Det ska inte spela någon roll vilken familj jag är född i, vilken skola jag går i eller vilken kommun jag bor i. Man har rätt till kunskap, erfarenhet och nätverk i arbetslive­t, sade han.

Anna Kinberg Batra talade på tisdagen, temat var tudel-

ningen på arbetsmark­naden, men hennes tal kom att handla mer om jämställdh­et.

– Alla som lever i Sverige måste rätta sig efter normer och värderinga­r som gäller här. För i Sverige råder jämställdh­et. Punkt.

 ??  ?? MÖTEN. En grupp kvinnor från Järva samlas vid Kista folkhögsko­las tält. De känner sig inte represente­rade represente­rade under politikerv­eckan.
MÖTEN. En grupp kvinnor från Järva samlas vid Kista folkhögsko­las tält. De känner sig inte represente­rade represente­rade under politikerv­eckan.
 ??  ?? INITIATIV. Ahmed Abdirahman.
INITIATIV. Ahmed Abdirahman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden