Mitt i Rinkeby

Lyxhotell på plats om två år

- Jonas Carlsson

I somras såldes Kista gård till den nye ägaren. Han vill ha ett lyxhotell som kan vara på plats tidigast om två år.

Kista gårds öde hade diskuterat­s i flera år inom Stockholms stad och gården stod mest öde. I somras såldes till slut Kista gård för 20 miljoner kronor till Kista gård holding AB där Daniel Özboyaci är vd. Det har sedan tidigare stått klart att Daniel Özboyaci vill ha ett lyxhotell med restaurang på området och nu ger han besked om när det kan vara klart.

– Det ligger nog ett år el- ler ett och ett halvt år fram i tiden innan vi kan börja bygga. Vi kan nog vara igång med lyxhotelle­t om två år, tror Daniel Özboyaci.

Just nu diskuteras tre olika byggförsla­g tillsamman­s med Stockholms stad. Priset för detta vet han ännu inte, men klart är i alla fall hur stor plats det nya lyxhotelle­t skulle ta beroende på vilket förslag som blir vinnande.

– Det är tre olika förslag, ett på 120 000 kvadratmet­er, ett på 70 000 kvadratmet­er och ett på 40 000 kvadratmet­er, uppger Daniel Özboyaci.

Syftet med hotellet, som ska rymma 150–250 rum, är främst att kunna agera som ett övernattni­ngsställe för affärsgäst­er med tanke på de många företag som finns i Kistaområd­et.

– Det är en långsiktig plan. Jag gillar projekt som är lite krävande. Jag vill skapa något nytt i Kista, säger Daniel Özboyaci.

Daniel Özboyaci driver flera företag inom fastighets­branschen.

 ?? FOTO: PATRIK EKSTRÖM ?? HUVUDBYGGN­AD. Kista gård blev sålt i somras.
FOTO: PATRIK EKSTRÖM HUVUDBYGGN­AD. Kista gård blev sålt i somras.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden