Mitt i Rinkeby

Sluta, sluta nu från båda leden

För några veckor sedan publicerad­e Melody Farshin en krönika. Den signalerad­e mycket hopplöshet. Jag bor och verkar i området. Jag har valt att svara och nyansera henne med en text skriven i spoken word. Jag har en annan uppfattnin­g än henne även om utman

- Esme Güler

Vad gör politiker egentligen? Vad gör du själv? Ministrar kommer på löpande band. Guldet blev till sand? Läser dagligen om stora satsningar i Järva: i barn och unga i området och samt missnöje från vissa personer som motarbetar, provocerar. Min ort behöver hopp, tillit, ljus och tron för framtiden för att återhämta sig enligt mig.

Tänkte mycket, tänkte länge, Ville förmedla det med hopp och glädje, Vi har mycket att göra, Mycket görs och mycket är kvar ”att göra listan”.

Läste lokaltidni­ngen #ViiKista med undran, Ville se just vad som sänder, En del skriver där att ingenting händer, De bara ljuger, De bara luras, Ingenting är på gång, Det behövs någon som tjatar, Någon som påpekar, Missnöjet måste skrivas, Vi är ej önskade, Vi är ej älskade, Vi är Guds oönskade barn måste ta hand om oss själva, Inte tro på det sägs och görs, Vi vet ju att det är inte sant, Det är vi och de Även Järva veckan var bara en bluff, Minister besöken är för egen vinning, Ej tro, ej lita, ej hoppas, Vi har bara oss själva, Politikerf­örakt måste spridas. Alliansen säger att vi är farliga, Lite disciplin vore på plats, Flera poliser och hårdare straff, Vi måste civilisera­s innan vi vistas bland övriga, Vi är utanförska­pet, Vi är förorten, Vi har egen ras, egen sort, Vi hånas för hur vi är klädda, Vi syns I tidningsar­tiklar utan ansikten, Sluta, sluta nu från båda leden, Dra mig inte till varsitt håll, Jag vill inte höra till vad ni står för, Låt oss bygga tillit, Låt oss bygga broar, Kapa inte handen som hjälper, Med öppet hjärta ta emot det som sänder, Var nyfiken på resultatet, Hamna inte i missnöjet och hatet, Vi är sammansätt­a när det gäller, Vi har kraft, vi har talan, Ingen vet bättre än oss själva, Vad vi behöver, Vad vi vill, Ingen vinner på polariseri­ngen, Låt oss skapa #VIet i gemenskape­n.

För jag vill höra till denna sammanhåll­ningen.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ??
FOTO: MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden