Mitt i Rinkeby

Nu ska Husby få bemannad parklek

- Charlotte Arwedsson

Under 2018 invigs en ny parklek i Husbyparke­n. – Det är roligt att det blir en parklek även i Husby, säger Ewa Jungstedt Pilestål, utredare på kansliavde­lningen Kista-Rinkeby.

Under 2018 invigs en ny bemannad parklek i Husbyparke­n, som ligger centralt och lättillgän­gligt.

– Vi har ju redan en bemannad parklek i Rinkeby, så det är roligt att det blir en parklek även i Husby, säger Ewa Jungstedt Pilestål, utredare på kansliavde­lningen på stadsdelsf­örvaltning­en i Rinkeby-Kista.

Parkleken är tänkt som en mötesplats för föräldrar och barn, med främst utelek.

Den öppna förskolan som ligger i närheten blir ett komplement till uteverksam­heten.

– Inriktning­en är tänkt att knyta an till Husby gård, men detta är än så länge bara på planerings­stadiet, säger Ewa Jungstedt Pilestål.

Parkleken, som får en yta på 3 500 kvadratmet­er, ska vara miljö- och klimatsmar­t och främst inriktad på utelek. Utöver lekmateria­l, förråd för cyklar, bänkar och bord, så kommer en byggnad att uppföras för personalen och för vissa inomhusakt­iviteter.

Stadsdelsf­örvaltning­en ansvarar i dag för 14 större lekparker i Rinkeby-Kista. En av dem är en parklek med personal, aktivitete­r och utlåning av lekredskap. Nu ska alltså ytterligar­e två lekparker bemannas och utrustas till parklekar, en i Husby och ytterligar­e en i Rinkeby.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? STORT. Parkleken i Husbyparke­n kommer att ha en yta på 3 500 kvadratmet­er.
FOTO: MOSTPHOTOS STORT. Parkleken i Husbyparke­n kommer att ha en yta på 3 500 kvadratmet­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden