Mitt i Rinkeby

Madeleine Opira redo för ny karriär

- Jonas Carlsson jonas.carlsson@direktpres­s.se

Hon har länge förknippat­s med organisati­onen A Million Minds. Men nu ska Madeleine Opira från Husby släppa sin första singel som artist.

Vi träffar Madeleine Opira uppe på Granholmst­oppen. Här kan hon välja mellan lugnet i parken eller att titta ut mot den fantastisk­a utsikten över Järvaområd­et. Hon har spenderat många somrar här med att titta upp mot himlen och fundera.

– Jag får kraft från området till att skriva musik. Det är fridfullt, som om tiden stannar upp. Låter man sig sitta här ett tag får man möjlighet att bara vara. Man kommer i ett visst ”mode” här uppe, har man en viss känsla så förstärks den, säger Madeleine Opira från Husby.

Madeleine Opira har i några år lagt all sin energi på A Millions Minds, en organisati­on som bland annat jobbar för att förbättra förutsättn­ingarna för unga i förorten och för att nyansera bilden av förorten i media. Men nu ska hon även fokusera på sången.

– För sju år sedan sa jag att jag ska ge A Million Minds allt och vänta med musiken i minst fem år. Först ville jag bli tagen på allvar. Jag var rädd för att jag inte skulle bli hörd om jag var för estetisk, säger Madeleine Opira.

Till slut kunde hon inte stå emot musiken som gnagde allt mer inom henne.

– För två år sedan hittade jag tillbaka till en av mina största passioner. Det blev som en kraft inombords att det enda jag kunde tänka på var musiken. Min tid är nu, säger hon.

Samhällsen­gagemanget från A Million Minds finns kvar när hon nu går in i musiken och den uttrycker hon i sina låtar.

– Det finns mycket kärlek och samhällsen­gagemang. Det är två saker som följt mig genom livet.

Hon har lärt sig att långsiktig­het är nyckeln för att lyckas och att det gäller att ha perspektiv. Nu känner hon att hon kommit till en punkt där hon kan uttrycka sig på det sätt hon vill med musiken och kommer att ha tålamod.

– Jag kommer fortfarand­e att hålla på med A Million Minds. Men uthållighe­t är det som gör att man kommer långt. Man måste ha perspektiv i vad man vill göra.

Den 24 maj släpper hon sin debutsinge­l ”Can’t Undo”.

– Det är en kärlekslåt. Det är vid en viss tidpunkt då man kanske borde ha lagt märke till något eller någon, men varit för upptagen med sitt. Först efteråt säger man att ”jag ser dig nu”, men då är det kanske för sent, säger hon.

Musik är något som hon har vuxit upp med.

– Ett starkt minne är när jag var tolv och fick en keyboard av min morbror, han såg att jag hade ett intresse för klaviatur. Jag började även skriva låtar när jag var tolv.

”Det är en kärlekslåt.”

Och med singeldebu­ten sällar Madeleine Opira till skaran av kreativa själar från Järva.

– Man känner nog att det finns mycket pulserande här. Det finns många talanger från området och mycket att berätta, säger hon.

 ?? FOTO: JONAS CARLSSON ?? DEBUTANT. Madeleine Opira släpper sin första singel den 24 maj.
FOTO: JONAS CARLSSON DEBUTANT. Madeleine Opira släpper sin första singel den 24 maj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden