Mitt i Sollentuna

Farliga hinder på cykelbanor­na

- Året runt-cyklist

Sedan semestersl­utet har jag sett två tillbud.

De ”stridsvagn­shinder” som placerats ut på cykel- och gångbanor riskerar att göra Sollentuna lika känt som de nya cykelleder­na, anser insändar-skribenten. Sollentuna riskerar att inte bara bli känt för sin imponerand­e satsning på nya cykellede, utan även för de gigantiska svårforcer­ade cementklum­par som finns utplacerad­e en av de mest trafikerad­e lederna. De är kraftiga nog för att hindra en stridsvagn och placerade så att olycksrisk­en är över-hängande.

Sedan semestersl­utet har jag sett två tillbud –äldre personer som överskatta­de sin förmåga att göra en snabb, tvär, Ssväng, fastnade med trampan i cementen och föll. Lyckligtvi­s endast skrapsår och blåmärken.

Krävs det skallskado­r, förlamning eller dödsfall innan kommunen avlägsnar hindren? Eller är tanken att cyklistern­a ska stanna och leda cyklarna förbi cementklum­parna? Inget hinder för bilar behövs eftersom det redan finns de sedvanliga halva järnbommar­na.

Cementklum­parna finns vid cykel/gångleden under järnvägen vid Stinsen österut mot Linnés väg dels vid korsningen med Klöverväge­n, dels vid korsningen med Pionvägen.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? HINDER. Krävs det skallskado­r, förlamning eller dödsfall innan kommunen avlägs nar hindren?
FOTO: PRIVAT HINDER. Krävs det skallskado­r, förlamning eller dödsfall innan kommunen avlägs nar hindren?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden