Mitt i Sollentuna

Linbanan tar oss in i framtiden

Eftersom Sollentuna till ytan är en liten kommun men med områden som möjliggör tillväxt är linbanan ett bra färdmedel. Den tar begränsat utrymme i anspråk, är miljövänli­g, säker, har möjlighet till många avgångar och är med rätt placering ett spännande in

- Byggherrar­na i Väsjön: Glommen-Lindberg, Lindbäcks, Riksbyggen, Serneke, SMÅA och SSM

Utveckling­en av området kring Väsjön skapar både engagemang och funderinga­r, vilket är vanligt när förändring­ar sker i den egna kommunen. Det är avgörande att infrastruk­tur och social service fungerar för alla boende. Vi välkomnar en konstrukti­v diskussion om de planerade lösningarn­a och är tacksamma över medborgarn­as engagegema­ng i frågan. Den planerade linbanan är ett exempel på vad som har diskuterat­s. Att hitta smarta, kostnadsef­fektiva och långsiktig­t hållbara lösningar kräver nytänkande och kreativite­t. Att använda sig av linbana som en del av den kollektiva trafiken är inte unikt. Vi följer städer som New York, London, Rio de Janeiro, Ankara, Koblenz, La Paz och Caracas.

Eftersom Sollentuna till ytan är en liten kommun men med områden som möjliggör tillväxt är linbanan ett bra färdmedel. Den tar begränsat ut- rymme i anspråk, är miljövänli­g, säker, har möjlighet till många avgångar och är med rätt placering ett spännande inslag i miljön.

Givetvis finns det andra alternativ. Bussar som drivs av el är miljövänli­ga. Däremot bidrar de till mer trafik och trängre gator vilket är viktigt att undvika i Sollentuna. Linbanan är ett alternativ som hjälper kommunen att befästa den övergripan­de visionen samtidigt som den bidrar till ett ökat värde för alla boende.

Vi ser fram mot den fortsatta diskussion­en om hur den planerade linbanan kan vara en del i att göra Väsjön attraktivt och samtidigt bidra till Sollentuna­s vision om att vara en av de mest attraktiva kommunerna i Sverige.

 ?? ILLUSTRATI­ON: DINELLJOHA­NSSON ?? VISION. En föreställn­ing om hur det kan se ut vid Edsbergs sportfält i framtiden.
ILLUSTRATI­ON: DINELLJOHA­NSSON VISION. En föreställn­ing om hur det kan se ut vid Edsbergs sportfält i framtiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden