Mitt i Sollentuna

Kramer lämnar SFK – klar för division 2-klubb

I somras lånade Sollentuna FK ut 22-årige mittfältar­en Viktor Kramer till Karlbergs BK. Nu står det klart att han kommer att stanna permanent i Karlbergs rödvita tröja.

- Rebecka Rakell

– Det känns skitbra att jag skrivit på för Karlberg BK. Det är kul att de vill att jag ska fortsätta spela för dom. Jag vill så pass mycket med min fotbollska­rriär att jag kände att jag behövde göra en förändring, säger Viktor Kramer.

Viktor kom till Sollentuna FK som junior från AIK:s U19 lag för tre år sedan. Han såg framemot att gå upp i division 1 med Sollentuna, vilket de gjorde andra året.

– Det var kul att få represente­ra Sollentuna eftersom jag bor här (Töjnan). Sen hade jag hoppats på att få stanna kvar och göra det ännu bättre nu. Men det var dags att flytta på mig och byta klubb så att jag får den speltid jag förtjänar.

Inför den förra säsongen kände 22-åringen att han inte riktigt fick chansen av Sollentuna och lånades efter ett tag ut till Karlbergs BK i tvåan.

– Sollentuna har visat att de vill satsa på andra spelare. När jag var utlånad fick jag upp känslan för laget i Karlberg. Jag blev väl omhänderta­gen av alla spelare och ledare, så det känns naturligt att stanna kvar.

Hela paketet som Karlbergs BK erbjuder får Viktor att vilja stanna i innerstads­klubben.

– Lagsammanh­ållningen är grym och allt runt omkring känns bra. När tränaren Kalle Karlsson kom till klubben så var han tydlig och gick igenom noggrant hur vi ska spela i olika situatione­r. Jag trivs i KBK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden