Mitt i Sollentuna

HÄR BYGGS DET 2018

Sollentuna växer så det knakar. Skolor byggs, gamla byggnader rivs och fler bostäder tillkommer. Här är några av de större projekt som blir färdigstäl­lda under 2018 eller där spaden sätts i marken.

- Pauline Cederblad pauline.cederblad@direktpres­s.se

kommer byggtakten i Sollentuna att trappas upp en aning. Många projekt står i startgropa­rna och några av dem kommer att påbörjas under det kommande året. Den nya tingsrätts­byggnaden, nya Malmparken och ett antal nya skolor är sådana exempel.

– Utöver det vanliga bygget med bostäder så har vi flera infrastruk­turprojekt, som Stäketväge­n och Förbifart Stockholm som är väldigt omfattande. Men varje ny byggkran är rolig att se. Det betyder att utveckling­en av Sollentuna fortsätter framåt, säger Andreas Hellström, exploateri­ngschef i Sollentuna kommun.

En utveckling som Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggn­adsnämnden, tror att vi kommer att se

”Varje ny byggkran är rolig att se.”

fram över ett större intresse från privata markägare att bygga hyresrätte­r.

– Jag blir inte förvånad om vi under de kommande åren, kanske även 2018, ser att vissa bostäder som är tänkta att vara bostadsrät­ter istället blir hyresrätte­r. I vissa fall, som skolbyggna­der, styr kommunen själva när spaden ska sättas i jorden. Där är planerna säkrare och inte lika känsligt för förändring­ar på marknaden.

– Vi har otroligt många planer klara men där andra aktörer är inblandade kan inte riktigt vi råda över om företagen i fråga ska sätta igång eller avvakta, säger Manfred Holmelin, planerings­chef i Sollentuna kommun. Vilket projekt tycker du själv är mest spännande?

– Jag tycker att Malmparken är ett otroligt spännande projekt. Det ska bli intressant att se hur man kan lyfta den här delen av Sollentuna som varit i behov av det en tid, säger Manfred Holmelin.

 ?? ILLUSTRATI­ON: STRATEGISK ARKITEKTUR ??
ILLUSTRATI­ON: STRATEGISK ARKITEKTUR
 ?? ILLUSTRATI­ON: ON ARKITEKTER ??
ILLUSTRATI­ON: ON ARKITEKTER
 ?? ILLUSTRATI­ON: ALM EQUITY ??
ILLUSTRATI­ON: ALM EQUITY
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden