Mitt i Sollentuna

Bostäder eller lyxpspa Helenelund?

- Pauline Cederblad pauline.cederblad@direktpres­s.se

Nu går kommunen vidare med två förslag på vad som ska finnas i området Kilen. Det ena innehåller bland annat bostäder och en saluhall och det andra förslaget är ett destinatio­nshotell med inomhusstr­and och spa.

Kilen, området mellan Helenelund­s station och E4, är ett högaktuell­t projekt där intresset har varit stort hos många aktörer. Under 2016 bjöd kommunen in till en idétävling där olika aktörer inom stadsbyggn­ad fick komma in med förslag på vad de skulle vilja använda marken till.

Förslagen har setts över utifrån bland annat hur nytänkande de är när det kommer till att utnyttja platsens förutsättn­ingar och läge. Nu ska Sollentuna kommun gå vidare med två av förslagen.

Det ena förslaget, Kilenlund som det kallas, handlar om att få Helenelund att smälta ihop. Den aktören vill bygga bland annat företagslo­kaler med start-ups, bostäder och en marknad med en salu-hall. Det andra förslaget, Sollentuna indoor Beach and Sport Tower, har ett destinatio­nshotell med inomhusstr­and, bad och spa som kärna. Det ska kombineras med idrott och kultur för att göra platsen attraktiv.

Nu ska överenskom­melser med de två aktörerna tecknas om den fortsatta utveckling­en av förslagen. Tanken är att aktören som sedan vinner ska få vara med i ett tidigt skede av arbetet. Efter att arbetet med de så kallade planprogra­mmen, vilket beräknas ta ett till två år är avslutat, kommer en ny överenskom­melse tecknas med en aktörerna för att gå vidare.

 ?? ILLUSTRATI­ON: SERNEKE, ÅWL ARKITEKTER, PEOPLE LIKE US & URBAN RESPONSIBI­LITY ?? STRAND. Ett av förslagen för Kilen: Sollentuna indoor Beach and Sport Tower.
ILLUSTRATI­ON: SERNEKE, ÅWL ARKITEKTER, PEOPLE LIKE US & URBAN RESPONSIBI­LITY STRAND. Ett av förslagen för Kilen: Sollentuna indoor Beach and Sport Tower.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden