Mitt i Solna

Novakovic petas från A-laget

- Anders Ekström

AIK-ikonen Nebojša Novakovic lämnar AIK:s a-lag och blir istället tränare för klubbens juniorer. Ersättare blir en gammal Solnakille och AIK-spelare.

Säg Nebojša Novakovic och det flesta gnagarna blir alldeles saliga. I slutet på 90-talet skrev den rökande jugoslaven sig alltid in i historiebö­ckerna. Bland annat genom ett legendaris­kt lobbmål mot Barcelona i Champions League 1999. Totalt blev det 104 matcher och 45 mål i den svartgula tröjan.

Efter spelarkarr­iären sadlade han om för att bli tränare, bland annat i AIK som individuel­l tränare och assisteran­de tränare 20042008. 2010 klev den idag 52-åriga ”Nebo” in i AIK:s a-lag för sin andra vända, där han varit assisteran­de tränare i flera år. Fram tills nu.

En omorganisa­tion i AIK gör att Nebojša Novakovic skiftar jobb till att istället coacha U19-16.

– Jag har haft fantastisk­a år som ledare i a-laget på Karlberg, Råsunda och Friends Arena. Nu blir jag en del av den verksamhet­en som ska skapa nya spelare till A-laget och jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet för att hjälpa både spelarna och ledarna att nå sina mål i AIK, säger Nebojša Novakovic till klubbens hemsida.

Ny assisteran­de tränare blir Bartosz Grzelak. Även han har ett gediget AIK-förflutet. Han började karriären i Vasalunds IF och spelade sedan via BP i AIK. Han slog dock aldrig igenom i Gnaget, utan är mest känd för att han bara mäktade med ett kort inhopp 1997.

Därefter tog karriären fart i klubbar som Vallentu- na BK, Nybergsund IL och IK Frej. Det blev även sju U19-landskampe­r för Sverige för Bartosz.

Sedan 2013 är 38-åringen manager i IK Frej. Men nu väntar alltså assistentj­obb i AIK för Grzelak.

– Jag känner både glädje och stolthet över att få bli en del av AIK och jag ser verkligen fram emot att få jobba med Rikard och alla andra kompetenta ledare och spelare i klubben, säger Bartosz Grzelak till klubbens hemsida.

Solnasonen Grzelak ansluter till AIK omgående, men ska även avsluta vårsäsonge­n med IK Frej (25 juni).

Jag har haft fantastisk­a år.

 ??  ??
 ?? FOTO: STEFAN HOLM ?? TRETTON. I drygt 13 säsonger, över två vändor, har ”Nebo” var assisteran­de tränare i AIK. Men nu petas han.
FOTO: STEFAN HOLM TRETTON. I drygt 13 säsonger, över två vändor, har ”Nebo” var assisteran­de tränare i AIK. Men nu petas han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden