Mitt i Solna

Selma tog guld i junior-SM

Selma Ihr, 13 år, från Solna Konståknin­g tog hem förstaplat­sen i junior-SM. Nu fokuserar hon på varje träning för att en dag kunna uppfylla sin dröm om att tävla i OS.

- Rebecka Rakell

Den gångna helgen hölls SMveckan i konståknin­g i Skellefteå Kraft Arena. Solna Konståknin­g tog hem sammanlagt tre stycken medaljer. Tränarna Lina André Landgren och Cecilia Willberg var där och stöttade sina åkare.

– Vi är såklart nöjda med alla våra åkares prestation­er, men vi vet också hur mycket de kan. Några kanske inte fick till det på den här tävlingen, säger Lina André Landgren.

Selma Ihr kunde ha tävlat mot de jämnåriga i USM, men valde att tävla i juniorSM som är en högre klass.

– Selma tävlade i USM förra året och vann då ganska så stort. Målet för Selma är att komma ut mer internatio­nellt och då behöver hon tävla som junior, säger Cecilia Willberg.

”Jag är jätteglad och tycker det är roligt att få komma och visa upp mina fina program.”

Styrkor som Selma har enligt tränaren Cecilia är främst hennes fina skridskoåk­ning.

– Hon var högklassig i helgen och har bra kvalité på sina moment. Sen tycker jag det är bra att hon inte jämför sig med andra, utan enbart med sig själv. Utifrån det kan hon se vad hon behöver förbättra för att utvecklas. Det hon behöver nu är mer erfarenhet.

Selma är nöjd över sin in- sats i JSM då hon fick till båda sina åk väldigt bra.

– Jag är jätteglad och tycker det är roligt att få komma och visa upp mina fina program, säger Selma Ihr. Några dagar efter JSM opererade Selma sin fot som hon har haft problem med en längre period. Nästa mål för 13-åringen är att vara skadefri, att landa sina trippel-lutz och få över 150 poäng.

– Det var ingen större operation, så jag är nog tillbaka om en eller två veckor. Jag har grunderna för att kunna utvecklas mycket, så jag kommer fortsätta att vara fokuserad på varje träning för att nå min dröm om att tävla i OS.

Lisa Lager, Julia Brovall och Sigrid Telliskivi är dessutom uttagna i truppen som ska tävla i Nordiska Mästerskap­en som äger rum i Finland 1-4 februari 2018.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT: ?? INTERNATIO­NELLT. Selma Ihr (i mitten) kunde ha tävlat mot de jämnåriga i USM, men valde att tävla i junior-SM som är en högre klass. – Selma tävlade i USM förra året och vann då ganska så stort. Målet för Selma är att komma ut mer internatio­nellt och...
FOTO: PRIVAT: INTERNATIO­NELLT. Selma Ihr (i mitten) kunde ha tävlat mot de jämnåriga i USM, men valde att tävla i junior-SM som är en högre klass. – Selma tävlade i USM förra året och vann då ganska så stort. Målet för Selma är att komma ut mer internatio­nellt och...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden