Mitt i Solna

Solna får 160,2 vårdmiljon­er

Nu presentera­r landstinge­t hur många miljoner kronor som kommer tillfalla vårdcentra­lerna i länet. Solna kommer få en ökning på 2,7 procent.

- Jonas Carlsson

2017 beräknades Solna få 156 miljoner kronor. För 2018 så skrivs prognosen till 160,2 miljoner kronor. Det är en ökning med 4,2 miljoner kronor och en procentuel­l ökning på 2,7 procent.

– Vår satsning på primärvård­en innebär mer resurser till mottagning­ar med fler patienter som t ex är äldre, lågutbilda­de eller har utländsk bakgrund. Störst resurstill­skott blir det nästa år i kommuner som Södertälje och Nynäshamn och stadsdelar som Skärholmen och Rinkeby-Kista – men alla mottagning­ar i alla kommuner och stadsdelar får mer pengar, säger hälso- och sjukvårdsl­andstingsr­ådet Anna Starbrink (L). Förutom dessa pengar presentera­r samtidigt landstinge­t ytterligar­e satsningar. 125 miljoner kronor kommer gå till vårdcentra­ler i länet och 160 miljoner kronor för att öka tillgängli­gheten inom vårdcentra­lerna.

– Tryggheten hos husläkaren och distriktss­köterskan på vårdcentra­len är något alla stockholma­re ska kunna känna. Vi vill bygga ut primärvård­en och satsar därför för andra året i rad extra på våra vårdcentra­ler runtom i Stockholms län. I fjol 140 miljoner och nu ytterligar­e 125 miljoner, säger Anna Starbrink.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden