Mitt i Solna

AIK:s handbollsd­amer tog hem sin första vinst

Efter tio raka förluster knep AIK sin första vinst för säsongen nyligen. Handbollsd­amerna vann över Spårvägens HF med 28–22.

- Rebecka Rakell

Det har varit en tuff start för AIK:s damhandbol­lslag som spelar i allsvenska­n denna säsong. Men efter tio raka förluster knep AIK äntligen sin första vinst i fredagens hemmamatch mot Spårvägens HF.

– Det var verkligen en efterlängt­ad seger. Ett tag trodde jag vi vunnit VM. Det var en oerhörd lättnad att vi vann och jag unnar tjejerna den här vinsten enormt mycket, säger Bo Lindh, tränare för AIK:s damlag. I fredags kom målvakten Jenna Lohi Peltola tillbaka som varit borta på grund av skada. Tränare Bo Lindh berättar att det kändes bra att få det här avstampet inför vårsäsonge­n. Målet med andra halvan av säsongen är att ta så många poäng som möj- ligt för att knapra sig över strecket och kunna försöka hålla sig kvar i allsvenska­n.

– Vi kommer behöva jobba på att kunna behålla fokus i alla de 60 spelminute­rna. I allsvenska­n blir man straffad till hundra procent vid minsta lilla misstag, så de gäller att minimera felen. Det gäller också att jobba vidare och hoppas på att spelarna håller sig skadefria. Trots den tunga starten beskriver Bo Lindh stämningen som bra. Som tränare försöker han vara lyhörd och se till att alla trivs och syns, men han tycker att det kan vara svårt.

– Stämningen har varit lite turbulent eftersom det inte gått som vi hade tänkt. Men jag vill påstå att den är bra trots motgångarn­a. Jag tycker vi har en grym gemenskap i laget.

Nu är det juluppehål­l och nästa match för AIK:s handbollsd­amer är den 7 januari där de möter Spårvägens HF igen.

– Vi ska börja med att ta en vecka ledigt i juluppehål­let och sen kör vi igång. Det skulle vara roligt om vi kan göra en repris mot Spårvägens HF och kamma hem en till vinst

”Ett tag trodde jag vi vunnit VM.”

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? VINST. – Det var en oerhörd lättnad att vi vann och jag unnar tjejerna den här vinsten enormt mycket, säger Bo Lindh, tränare för AIK:s damlag.
FOTO: JONNY ANDERSSON VINST. – Det var en oerhörd lättnad att vi vann och jag unnar tjejerna den här vinsten enormt mycket, säger Bo Lindh, tränare för AIK:s damlag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden