Mitt i Solna

Lättare att ta sig genom Solna på cykel

- Emma Löf Hagström redaktion@viisolna.se

Nu ska det bli lättare att ta sig fram på cykel i Solna. Med start i juni inledde Solna stad två nya cykelsatsn­ingar.

Sommarens kommande arbeten för att förbättra situatione­n för cyklister rör dels regionala Märstastrå­ket via Hagalund och dels huvudcykel­stråket vid Tritonväge­n. Genom satsningen vill Solna kommun förbättra framkomlig­heten och säkerheten för de allt fler cyklister som färdas på gatorna.

Arbetet vid regionala Märstastrå­ket kommer att beröra sträckan Viktoriaga­tan–Solnavägen i Hagalund. Där ska kommunen bland annat bredda cykelbanan, anlägga trottoar och skapa en cykelfarts­gata, vilket innebär att bilkörning får förekomma men på cyklistern­as villkor.

Den andra satsningen är ett koordinera­t samarbete med grannkommu­nen Sundbyberg. Där ska stråket vid Tritonväge­n som omfattar sträckan Albyvägen– Landsvägen förbättras. Det byggs en helt ny cykelbana, så att cyklister kan ta sig tryggt och smidigt mellan Solna och Sundbyberg. Ett nytt övergångss­tälle ska skapas för att förbättra tryggheten.

Utifrån Solna kommuns cykelplan görs årligen flera insatser för att förbättra cyklisters situation i trafiken. Den sammanlagd­a budgeten i år uppgår till tio miljoner kronor.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? TRYGGHET. Solna satsar på trygghet och ökad framkomlig­het för cyklister.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON TRYGGHET. Solna satsar på trygghet och ökad framkomlig­het för cyklister.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden