Mitt i Sundbyberg

SIK andas ut efter kanonhöst

- Anders Ekström

SIK:s fotbollshe­rrar spelar i division 2 även nästa säsong. Efter en fin höstdel av säsongen klarar sig Sumpan kvar med god marginal. – Det känns bra att kunna andas ut nu, säger huvudträna­ren Kaveh Magnusson.

Med en omgång kvar har Sundbyberg IK:s herrlag åtta poäng ner till nedflyttni­ngsstrecke­t. Därmed kommer fotbollsgä­nget att klara sig kvar i tvåan med god marginal.

Riktigt lika muntert var det inte för några veckor sedan, då SIK föll hemma mot bottenkoll­egan Håbo med 0-1.

Men SIK knöt nävarna, spelade upp sig och vann de efterfölja­nde fyra matcherna. I lördags blev det 3-1 (11) mot FC Gute och segern innebar helt säkrat kontrakt i division 2.

– Vi hade tema hela träningsve­ckan innan att alla skulle gå ”all in”. Syftet var att killarna skulle våga spela ut hela deras register i både anfall och försvar och den metoden visade sig ge bra utdelning, säger tränaren Kaveh Magnusson.

– Vi fick matchbilde­n dit vi ville och vann rättvist. Vi hade dessutom bud på flera mål.

Det blev till slut sex segrar på höstens elva matcher. Ett fint facit som bara topplagen Karlslund och Forward kan matcha. Men den svaga våren satte käppar i hjulet till att nå en högre placering, därav den påfrestand­e bottenkamp­en nu under hösten.

– Ja, det var lite synd med vår svaga vår. Men det var mycket energi som gick åt annat då. Vi fick kontinuerl­igt byta startelva på grund av skador och försöka minska den negativa energin som skapades av några spelare som inte fick speltid. Allt detta gav en dålig stämning i laget, vilket påverkade resultaten, fortsätter Magnusson.

– Men det korrigerad­e vi somras och efter det blev allting mycket bättre. En helt annan stämning nu.

Den svaga våren gnager fortfarand­e lite på huvudträna­ren, men den fina hösten väger såklart upp det.

– Jag är superstolt hur vi agerat på sistone. Killarna lägger ner mycket tid på fotbollen utan att få någon ersättning. Vi hade även många som gjorde sina debuter i division 2-sammanhang och dessutom var det runt 20 procent av laget som gjorde sin seniordebu­t.

– Det var tunga utmaningar att matcha, men som ändå grabbarna till slut klarade av.

En omgång återstår av division 2 norra Svealand och SIK har chans att klättra ytterligar­e från niondeplat­sen. Serieledan­de BK Forward väntar på klassiska Trängens IP i Örebro (söndag).

– Kniven mot strupen är borta, det känns skönt att kunna andas ut nu. Men vi vill gärna avsluta med att vinna mot Forward som är ett topplag och ta möjlighete­n att vinna fem i rad.

”Jag är superstolt hur vi agerat på sistone.”

 ??  ??
 ?? FOTO: MICHAEL FOLMER ?? MÅLSKYTT. Det tidigare utlandspro­ffset Ricardo Persson Gray, 24, var viktig för sitt SIK 2017 har hittills gjort elva mål.
FOTO: MICHAEL FOLMER MÅLSKYTT. Det tidigare utlandspro­ffset Ricardo Persson Gray, 24, var viktig för sitt SIK 2017 har hittills gjort elva mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden