Mitt i Sundbyberg

Clown skrämmer barn i Ör

- Ulrica Andersson ulrica.andersson@direktpres­s.se

En clown sägs ha skrämt barn i Ör, ett år efter att en clownattac­k i Sundbyberg uppmärksam­mades. Polisen Peter Saarman menar att det inte behöver ha begåtts något brott, men uppmanar till eftertänks­amhet i fråga om att låta barn se en viss bioaktuell film.

En person utklädd till clown har setts i Ör och vid Golfängarn­a, varnar en förälder i ett inlägg i sociala medier. Sonen ska ha blivit jagad av en clown vid Ör centrum.

Vi i Sundbyberg har sökt föräldern utan att få svar.

Polisen har kontaktats, enligt föräldern. Men någon anmälan kan inte polisen hitta. En förklaring till detta kan vara att uppgiftern­a hanterats som ett underrätte­lseuppslag, snarare än en anmälan om misstänkt brott.

Kommunpoli­sen Peter Saarman menar att det inte behöver ha begåtts något brott.

– Det är inte förbjudet att klä ut sig till clown. Det vore lite jobbigt för de som jobbar som clowner, säger han.

Däremot kan det vara fråga om olaga hot, om en person oavsett klädsel upp- träder hotfullt. Om en person springer efter en, trots att man säger ifrån, kan det handla om ett ofredande.

Men att klä ut sig till clown innebär i sig inte ens att det skulle finnas ett uppsåt att skrämmas.

För ett år sedan blev en flicka på Duvboskola­n jagad av en person utklädd till clown. Personen ska ha haft en kniv, enligt uppgifter till polisen. Någon misstänkt har inte funnits i ärendet och polisen har inte kommit vidare.

Samtidigt kom andra rapporter om clowner som skådats lite här och var. M-politikern Ina Djurestål ordnade en trygghetsv­andring.

Peter Saarman misstänker, med undantag för clownen som jagade en flicka i Duvbo, att det snarare handlar om påhitt.

Då som nu är filmen ”Det” aktuell och där finns ett monster i clownskepn­ad.

– Det man sa för ett år sedan var att det naturligtv­is säkert har med det att göra. Man kan säga till föräldrar är att de kan vara lite eftertänks­amma innan barnen ser filmen, säger Peter Saarman.

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? SKRÄMD. En clown ska ha följt efter ett barn i Ör centrum, enligt en förälder. Men enligt polisen behöver det inte ha begåtts något brott.
FOTO: ULRICA ANDERSSON SKRÄMD. En clown ska ha följt efter ett barn i Ör centrum, enligt en förälder. Men enligt polisen behöver det inte ha begåtts något brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden