Mitt i Sundbyberg

Köerna kapas för att hindra bostadskli­pp

Det är lätt att börja träna. Dessvärre är det ofta desto svårare att fortsätta. Årstiden är inte precis till vår fördel. Löprundan är mörk och kall några månader till och visst var det väl ikväll vi skulle äta tacos och se på film med hela familjen?

- Oskar Nyström

Boende på Logdansen är upprörda över att Förvaltare­n tagit bort möjlighete­n att behålla köpoäng vid ombildning. Men Förvaltare­n hoppas åtgärden ska hindra de som vill göra snabba pengar.

Vi har nog alla hamnat där. Det är lättare att känna träningsmo­tivation på sommarhalv­året, men för att din kropp ska få en chans att fortsätta bygga styrka (och genomgå den positiva processen av kontinuerl­ig träning) måste du fortsätta även under årets mörka månader. Lyckligtvi­s behöver det faktiskt inte vara så hemskt.

Det går till och med att argumenter­a för att vinterhalv­året är den bästa tiden på året för att bygga en stark och stabil bas som du sedan kan dra fördel av under resten av året.

Här är våra bästa tips och tricks för att bibehålla träningsmo­tivationen under årets mörkaste månader.

1

Börja på ett gym Många, oavsett om de utövarstyr­k e-el lerkonditi­onsträning, föredrar att träna inomhusund­er vinterhalv­året. Man slipper kylan, halkan och mörkret och kan istället fokusera på själva träningen. De flesta träningsan­läggningar erbjuder dessu tomolika typera v gruppträni­ng varje daghela veckan. Att få träffa andra likasinnad­e kan bli lika givande som träningen i sig. För dig som hellre kör solo och är helt främmande inför gymmets alla maskiner, skivstänge­r och hantlar kan det underlätta att ha en plan, vilket för oss till nästa punkt...

2

Hitta ett bra träningspr­ogram Det finns mängder av effektiva gymprogram att tillgå helt gratis på nätet. Starting Strength, till exempel, är ett väldigt effektivt helkroppsp­rogram för alla som vill bli starkare och få en mer tonad eller muskulös fysik. Genom att följa ett program kommer du dessutom att lära dig massor om övningar, rörelser och redskap som hör gymmet till.

Just Starting Strength kräver tre pass i veckan och består i princip enbart av basövninga­r (flerledsöv­ningar) såsom marklyft, benböj och bänkpress.

3

Skaffa en träningsko­mpis Chansen för att träningen faktiskt blir av är betydligt större om du har lovat någon annan att ni ska göra det tillsamman­s. Bestäm vilka dagar och tider ni tränar och gör det hela till en trevlig och social aktivitet. Låt träningen bli en prioritera­d punkt i kalendern!

4

Inspirera andra Prata om din träning! Skriv på sociala medier. Våga skryta lite om att du faktiskt gjorde det – idag igen.

Att inspirera andra och ta till sig identitete­n som ”en som tränar” kan skapa en positiv spiral som ger dig ännu mer träningslu­st.

5

Basta ...eller gör andra mysiga saker i anslutning till träningen. Bli vän med hela konceptet!

Hitta din klapp på axeln, oavsett om det är att ta ett bad efter passet eller att äta något extra gott.

 ??  ?? INOMHUS TRÄNING. Den enklaste lösningen är ofta den bästa: slipp vintermörk­rets blöta löprundor genom att flytta in träningen inomhus istället.
INOMHUS TRÄNING. Den enklaste lösningen är ofta den bästa: slipp vintermörk­rets blöta löprundor genom att flytta in träningen inomhus istället.
 ??  ?? TRÄNA I GRUPP. Att delta i gruppträni­ngspass kan vara en bra morot för att komma iväg och samtidigt fylla din sociala kvot.
TRÄNA I GRUPP. Att delta i gruppträni­ngspass kan vara en bra morot för att komma iväg och samtidigt fylla din sociala kvot.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden