Mitt i Sundbyberg

Stefan Silva skriver kontrakt för AIK fotboll

- Anders Ekström

Det har ryktats ett tag och på tisdagen blev det klart. Stefan Silva, från Rissne, återvänder till allsvenska­n och skriver på för storklubbe­n AIK.

Det blev ett drygt år nere i Palermo för Stefan Silva. Totalt blev det sju matcher på bänken och ett kort inhopp för den 27-åriga anfallaren i den siciliansk­a klubben.

Strax innan jul basunerade­s det ut att Stefan och Palermo går skilda vägar. Och nästan direkt tog ryktena om en återkomst till allsvenska­n vid och AIK, som var på jakt efter anfallare, uppgavs ligga närmast Rissnegrab­ben.

Ryktena visade sig stämma och på tisdagen blev det officiellt att Stefan är AIK-spelare.

– Det känns fantastisk­t att äntligen få spela för Sveriges största klubb. Jag ser fram emot att få springa ut på Friends Arena i den svartgula tröjan, säger Stefan Silva till aik.se. 2016 spelade Stefan i allsvenska GIF Sundsvall och gjorde då sju mål på sina 30 matcher. Innan dess represente­rade han IK Sirius, Akropolis, BP och moderklubb­en Rissne IF.

AIK:s sportchef Björn Wesström är nöjd med värvningen.

– Stefans historia har stark förankring i Rissne och det är glädjande att konstatera att spelare från Stockholms förorter fortsätter att vara en del i utveckling­en av AIK Fotboll, säger han till aik.se.

”Det känns fantastisk­t att äntligen få spela för Sveriges största klubb.”

 ?? FOTO: FFAPHOTO.COM ?? TRE. Kontraktet med AIK är skrivet för tre år och går ut december 2020.
FOTO: FFAPHOTO.COM TRE. Kontraktet med AIK är skrivet för tre år och går ut december 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden