Mitt i Sundbyberg

MER team Panthera

- Anders Ekström

karriär. framtiden, vi jobbar för att ta det där sista klivet upp till högsta nivån.

Isabella bor sedan i höstas i Sundsvall och jobbar som lärare på curlinggym­nasiet i Härnösand. Resten av laget bor i Stockholm. Men trots att det skiljer drygt 37 mil mellan lagmedlemm­arna är det inga problem med träningen.

– Det fungerar bra, vi spelar ju dessutom mycket ihop. De andra tränar i Sundbyberg medan jag kör mest här uppe. När vi har speluppehå­ll har vi haft träningsda­gar ihop.

– Vi känner varandra så pass väl att vi inte behöver träna ihop jämt för att lyckas, säger Isabella och nämner även att coachen Margaretha Sigfridsso­n varit ett lyft för laget sedan hon kom in.

Lagmedlemm­en Jennie Wåhlin är med som reserv i team Hasselborg i OS just nu. En fin erfarenhet.

– Vi är glada att OS inte var samtidigt som JVM. Alla är glada för hennes skull och tror att OS-deltagande­t gynnar både laget och Jennie.

Nästa vecka åker Panthera till Aberdeen, Skottland, för junior-VM. Som regerande mästare är det SCKlaget som är favoriter i årets upplaga. JENNIE WÅHLIN ISABELLA WRANÅ FANNY SJÖBERG ALMIDA DE VAL MARIA LARSSON (reserv) MARGARETHA SIGFRIDSSO­N (coach)

– Ja, vi ses som mera favoriter nu än de tidigare mästerskap­en. Men det är bara att koppla bort och ha fokus på vårt eget. Köra vårt eget race.

Det fjärde JVM:et blir Isabellas sista på juniornivå. Trots att övriga lagmedlemm­ar är lika gamla slutar hennes juniorkarr­iär i juni då hon fyller 21. Isabella fyller åtta dagar ”fel” kring halvårsski­ftet, medan Fanny Sjöberg, Jennie Wåhlin samt Almida de Val har ett juniorår kvar.

– De andra kommer att spela JSM och JVM nästa säsong med. Det känns lite speciellt att detta blir sista juniortävl­ingen för mig och jag vill därför få till en bra avslutning.

Siktar ni på medalj även detta år?

– Målet är att återigen göra ett bra mästerskap och vi går för guldet. Jag har haft en väldigt bra tid som junior och hoppas få avsluta på topp.

 ?? FOTO: ALINA PAVLYUCHIK ?? TROGEN. Isabella Wranå, 20, har varit Sundbyberg­s curlingklu­bb trogen hela livet och spelat med Fanny Sjöberg och Jennie Wåhlin nästan hela sin curling-
FOTO: ALINA PAVLYUCHIK TROGEN. Isabella Wranå, 20, har varit Sundbyberg­s curlingklu­bb trogen hela livet och spelat med Fanny Sjöberg och Jennie Wåhlin nästan hela sin curling-
 ?? FOTO: RICHARD GRAY ?? LAGET. Maria Larsson (reserv), Fanny Sjöberg, Almida de val, Jennie Wåhlin samt Isabella Wranå.
FOTO: RICHARD GRAY LAGET. Maria Larsson (reserv), Fanny Sjöberg, Almida de val, Jennie Wåhlin samt Isabella Wranå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden