Mitt i Sundbyberg

Skattebeta­larna ska inte betala för p-platserna

- Stefan Bergström (C), ordförande stadsmiljö­och tekniska nämnden Robert Ahl (MP), vice ordförande stadsmiljö­och tekniska nämnden

I det grönblå styret arbetar vi med en ambition och drivkraft för att skapa ett tillgängli­gt stadsrum som är tillgängli­gt och tryggt för alla. Det tror vi görs bäst genom att låta bilar stå parkerade på platser där de tar så liten del av det offentliga rummet i anspråk som möjligt.

Vi vill skapa en levande stad dygnet runt och då möjliggöra mänsklig rörelse i högre utsträckni­ng genom fler uteserveri­ngar och större gångoch cykelstråk. Detta leder till en säkrare miljö för våra barn och öppnar upp för fler attraktiva aktivitets­ytor.

För att möjliggöra det kan inte bilen och parkering i det offentliga rummet ges högre prioritet än allt annat.

Att betala fullt ut för det offentliga utrymme som bilen använder är också en princip som vi gröna partier värdesätte­r högt. Stadens mobilitets­norm och mobilitets­program utgår ifrån detta. De som nyttjar parkerings­platserna ska även stå för kostnaden av dessa, inte stadens skattebeta­lare.

I takt med Sundbyberg­s utveckling vill vi ska-

Att betala fullt ut för det offentliga utrymme som bilen använder är också en princip som vi gröna partier värdesätte­r högt.

pa en levande stad för alla och för att lyckas med det är tillgängli­ghet och framkomlig­het för gående och cyklister något vi kommer att prioritera.

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? VAR SKA BILEN STÅ? Miljöparti­et och Centern vill låta bilar stå parkerade på platser där de tar så liten del av det offentliga rummet i anspråk som möjligt.
FOTO: ULRICA ANDERSSON VAR SKA BILEN STÅ? Miljöparti­et och Centern vill låta bilar stå parkerade på platser där de tar så liten del av det offentliga rummet i anspråk som möjligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden