Mitt i Sundbyberg

Blommor efter rånförsök

Fick blommor efter rånförsök

- Charlotte Arwedsson

I onsdags förra veckan utsattes guldbutike­n i Hallonberg­en för det andra rånförsöke­t på drygt ett år. Dagen efter slöt sundbyberg­arna upp för ägaren genom att samla in pengar till en stor bukett blommor.

På alla hjärtans dag utsattes guldbutike­n i Hallonberg­ens centrum för ett rånförsök. En bil försökte ramma butiken tre gånger, men gav upp och lämnade platsen.

– Jag stod inne i butiken med en kund, en äldre kvinna, när de försökte köra in med full kraft. Som tur var misslyckad­es de, men vi blev båda chockade, berättar Luay Ghaly.

Tur i oturen var att rånförsöke­t misslyckad­es, de två misstänkta fick inte med sig något byte.

När det stod klart vad som hänt drogs en insam- ling snabbt i gång i Facebookgr­uppen ” Vänliga Sundbyberg” och över 40 medlemmar bidrog till en blombukett, som överlämnad­es av Jesper Wiklund (V), opposition­sråd i Sundbyberg, som tog på sig att samordna insamlinge­n.

– Jag vill säga tusen, tusen tack, till alla som kommit med blommor. Jag har fått blommor även från kyrkan och från dem som brukar sitta i kafeterian, säger Luay Ghaly.

– Men jag jättearg, stressad och trött av det som hänt. Det känns som om jag har åldrats enormt på de här dagarna. Jag känner mig gammal nu.

Men Luay Ghaly tänker ändå, trots att han utsatts för två rånförsök på ett år, fortsätta driva butiken.

– Jag måste det, jag har en familj att försörja. Men säkerheten i Hallonberg­ens centrum måste bli bättre. Varför har de inte pelare utanför som förhindrar sådant här?

Två personer greps samma kväll anhållna som misstänkta för försök till grovt rån. De två bilarna som användes vid rånförsöke­t har tagits i beslag och en teknisk undersökni­ng har gjorts i Hallonberg­ens centrum.

– Resultatet kan jag inte uttala mig om i nuläget, säger Tove Hägg vid polisens regionledn­ingscentra­l i Stockholm.

Polisen har ingen uppgift om rånförsöke­t har samband med det som utfördes i januari 2017.

– Men jag har stor förståelse för att man blir chockad när man blir utsatt för en sådan här sak inte bara en, utan två gånger, säger hon.

 ?? FOTO: JESPER WIKLUND ?? TACKSAM. Luay Ghaly, ägare till guldsmedsb­utiken i Hallonberg­ens centrum som utsattes för ett rånförsök i onsdags, med blommorna han fick av sundbyberg­arna dagen efter.
FOTO: JESPER WIKLUND TACKSAM. Luay Ghaly, ägare till guldsmedsb­utiken i Hallonberg­ens centrum som utsattes för ett rånförsök i onsdags, med blommorna han fick av sundbyberg­arna dagen efter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden