Mitt i Sundbyberg

70-åringen fortsätter krossa rekord

- Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

KK Sundbyberg­strion Tova Lantz Harari, Signe Thörn och Mia Malin har en utmaning kvar innan konståkarn­a välkomnar våren. Nästa helg avgörs elitserief­inaler nere i Mörrum.

Under säsongen har det genomförts deltävling­ar i elitserien och i respektive åldersklas­s ska de högst rankade göra upp om titlarna i Mörrum, Blekinge. I de yngre flickåldra­rna är det åtta åkare som gör upp och Kons t åkningsk lubben Sundbyberg har flickor i både U15 och U13.

– Det är helt fantastisk­t. Sällsynt, säger tränaren Vera Pokrovskaj­a.

Tre åkare kunde dessutom varit fyra. Elfrida Lande Lundqvist hamnade dock på fel sida av strecket.

Tova Lantz Harari är KKSåkaren i U15, i U13 tävlar Signe Thörn och Mia Malin.

– Bara åtta kommer med, betonar Sundbyberg­stränaren. Det är jättesvårt att kvala in till finalerna.

– Alla tjejerna tycker om att åka och har disciplin att lära sig, det är förklaring­en till att det gått så bra i vinter, fortsätter Vera Pokrovskaj­a.

Signe Thörn har vunnit tävlingar i vinter, bland annat deltävling­arna i Österåker och Linköping. Mia Malin slutade trea i båda nämnda elitseriet­ävlingarna. Tova Lantz Harari har varit snubblande nära pallen. Kvalitén i adepternas åkning tvivlar tränaren inte på för ett ögonblick. Svårig- heten inför finalen ligger i det mentala.

– All tre har chans att komma på pallen, men det här med final är nytt för dem. Jag behöver ge dem förutsättn­ingar för att de ska kunna vara lugna, fokuserade och slippa känna press.

Tränade de mer än vanligt under påsklovet?

– De har haft olika träningsup­plägg. En tog lite ledigt, de andra två har tränat mycket. Men de ska vara väl förberedda när de åker ut på isen, säger Vera Pokrovskaj­a.

Elitserief­inalerna inleds den 13 april.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? KK SUNDBYBERG. Tova Lantz Harari, Mia Malin, Elfrida Lande Lundqvist och Signe Thörn jagade startplats i elitserifi­nalen. Tre kom igenom nålsögat.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM KK SUNDBYBERG. Tova Lantz Harari, Mia Malin, Elfrida Lande Lundqvist och Signe Thörn jagade startplats i elitserifi­nalen. Tre kom igenom nålsögat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden