Mitt i Sundbyberg

MER Lagstiftni­ngen

-

VI I Sundbyberg har tidigare skrivit om kritik mot ett konsultför­etag som har hand om ombildning­ar i Hallonberg­en. Företaget tipsar den som har svårt att få lån om att vända sig till kreditgiva­re med hög ränta. Konsulten tillbakavi­sade kritiken med att både de och långivarna själva informerar om vad som gäller.

ATT konsulter ger råd om att teckna snabblån med hög ränta har inte Maria Nilsson, jurist hos Konsumentv­erket, några synpunkter på: ”De får ju ge precis vilka råd de vill egentligen. Som privatpers­on får man tänka över sina lån själv”, säger hon.

DÄREMOT får man inte ge vilseledan­de marknadsfö­ring, i fråga om till exempel vilka boendekost­nader man skulle få efter ett köp.

” MAN ska komma ihåg att eftersom ombildning­skonsulter­na inte omfattas av konsumentt­jänstlagen, finns det väldigt lite lagstiftni­ng som kan backa upp de som anlitar dem”, säger Maria Nilsson.

ATT som enskild hyresgäst ta del av informatio­n från både ombildning­skonsulten som bostadsrät­tsförening­en väljer att anlita och från Hyresgästf­öreningen, samt väga deras synpunkter mot varandra, är ett bra sätt att bilda sig en egen uppfattnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden