Mitt i Tensta

Man häktad för mordet i Tensta

- Kerstin.gustafsson@direktpres­s.se 070-78 72 077

En 28-årig man häktades under tisdagen, på sannolika skäl misstänkt för mordet i Tensta i förra veckan.

Det var vid åttatiden på torsdagsmo­rgonen som en man i 35-årsåldern höggs till döds i Tensta centrum. Han hade precis varit och lämnat två av sina barn på förskolan när han attackerad­es. Mannen knivskars i halsen och fick så allvarliga skador att han avled på platsen. Dagen därpå grep polisen en man, misstänkt för mordet, men han släpptes redan efter ett par timmar.

På söndagskvä­llen gjorde polisen ett nytt gripande. Då greps 28-åringen och under tisdagen hölls häktningsf­örhandling­ar i Solna tingsrätt. Domstolen beslutade att mannen skulle häktas, på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Mannen som dödades var en skötsam fyrabarnsf­ar, och inte sedan tidigare känd av polisen. Han var koranlärar­e och engagerad i samhällsfr­ågor i Tensta. Hans hustru väntar inom kort deras femte barn.

Ända sedan dagen för mordet har ett rum i Blå Huset i Tensta fungerat som samlingssa­l för sörjande män. Kvinnorna, som av tradition samlas separat, har haft sin träffpunkt i en lokal på Tensta allé. Släkt och vänner har kommit från hela världen för att delta i sorgen. Mannen kommer att begravas i Mogadishu i Somalia.

Den misstänkte 28-åringen nekar till anklagelse­rna, enligt uppgifter i DN. Tidigare i år dömdes han till samhällstj­änst för att ha stulit flaskor på en restaurang. Av tidigare domar har det framgått att mannen lider av psykiska problem och har missbrukat alkohol och cannabis.

Motivet till dådet är ännu inte känt. Men hela händelsefö­rloppet finns registrera­t av de bevaknings­kameror som finns i och runt Tensta centrum. Kerstin Gustafsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden