Mitt i Tensta

Ingen misstänkt för mord i Rinkeby

- Jonas Carlsson

En man sköts ihjäl i ett garage i Rinkeby under lördagskvä­llen. Polisen har ännu ingen misstänkt för dådet.

Det ar under natten mot lördag som polisen fick in ett larm om att en person hade skjutits i ett garage i Rinkeby. Det finns för närvarande ingen person som är identifier­ad som ansvarig för mordet.

– Utrednings­ledaren säger att man ska fortsätta med dörrknackn­ing. Vi har ingen misstänkt eller gripen, säger Kjell Lindgren, talesperso­n för polisen i Stockholm, till Vi i Kista/Rinkeby/Tensta.

När polisen och ambulanspe­rsonal kom till platsen försökte de rädda offrets liv, men han avled på platsen. Enligt Aftonblade­t ska skytten ha stått och väntat på offret i garaget. Därefter ska gärningsma­nnen ha skjutit offret när den senare satt i sin bil. Den avlidne ska vara känd av polisen sedan tidigare.

– Det är saker vi ogärna kommentera­r. I nuläget håller vi vissa detaljer för oss själva, säger Lars Byström på polisen till Vi I Kista/ Rinkeby/Tensta. Flera skott ska också ha avlossades mot en lägenhet under lördagskvä­llen. Men polisen kan för närvarande inte säga om de två händelsern­a har koppling till varandra, även om en utredning om mordförsök har inletts.

– Det är svårt att säga, men samtidigt tittar vi på om det finns en koppling, säger Lars Byström.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? MORD. Polisen har ännu ingen gripen för dådet.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN MORD. Polisen har ännu ingen gripen för dådet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden