Mitt i Tensta

Kista Hockey siktar på kval

Kista Hockey strider sällan i division 4-toppen, men i vinter är tonläget optimistis­kt. Segern i öppningsma­tchen av allfyran var första steget mot kval till division 3.

- Jonny Andersson

Kista Hockey inledde i tisdags andra halvan av säsongen med att besegra Solna HC med 4–1 i första omgången av allfyran.

– Riktigt bra i andra och tredje perioden. Full kontroll vill jag säga, säger tränaren Dragan Miljkovic.

Kristoffer Nilsson, Jonas Jakobsen, Daniel Hemmingsso­n och Thomas Bäckman gjorde målen, tränaren tyckte att segermargi­nalen kunde blivit något mål större.

– Vi fick inte i gång passningss­pelet i första perioden, sedan är det ett lag på isen.

Nu handlar det bara om en match av totalt 14. Utifrån tonläget i truppen är det ändå en lyckad start på något som kan bli riktigt bra. Dragan Miljkovic reagerar lätt syrligt på frågan – ”kan ni bli topp 5 i allfyran?”

– Va, topp 5? Vi är bättre än så, säger han och räknar upp en handfull lag, av seriens åtta, som han menar att man ska besegra.

2010/11 slutade Kista Hockey på sjätte plats i division 3. Säsongen efter slutade laget sist i trean. Sedan dess har Kistalaget inte varit nära toppkonkur­renterna i division 4 Uppland/Södermanla­nd. Två gånger, senast i våras, har Kista vunnit fortsättni­ngsserien utan att nå långt i efterfölja­nde play off.

Nu ska det ske.

”Det är några bra lag i allfyran, vi är ett och vill vara med i toppen.”

Kista vann grundserie­n, division 4 norra, via nio vinster och ett kryss på tolv matcher. Dragan Miljkovic är inte ensam i sin optimism inför fortsättni­ngen.

– Vi börjar allfyran med tre hemmamatch­er, det kan sätta nivån, säger Anton Åslund om spelschema­t.

Jonas Dahlén, tvåa bakom Oliver Holm i interna poängligan, håller med. Han känner också att tre inledande hemmamatch­erna ska ge en skjuts i rätt riktning.

– Det är några bra lag i allfyran, vi är ett och vill vara med i toppen, säger Anton Åslund som gör sin nionde säsong i KHC och bör ha känsla för var årets lag står konkurrens­en.

Han ser i första hand en bredare trupp, med fler enheter som kan avgöra matcher. Flera lag lever på en femma, Kista kan mönstra flera bra enheter.

– Som alltid i hockey hänger mycket på målvaktern­a. Kan våra hålla en räddningsp­rocent på drygt 90, uppåt 92–93 procent, så är vi med i toppen, säger Dragan Miljkovic.

Hallsta IK, från Hallstavik, bedömer han och spelarna som seriens joker. Annars är det bara Gnesta som de håller riktigt högt.

– Gnesta har ”tvillingar­na”, säger Kistaträna­ren.

Dessa, David och Kevin Stråhle, kan tillsamman­s vägleda Gnesta. Får Kista stopp på dem är segerchans­en god, enligt Miljkovic och vapendraga­ren Jörgen Hedbom.

Det är just Gnesta som kommer till Husby ishall på lördag kväll.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? NYCKELSPEL­ARE. Målvaktern­a David Hedlund och Simon Helmersson behöver nå över 90 i räddningsp­rocent om Kista ska bli ett topplag i allfyran.
FOTO: JONNY ANDERSSON NYCKELSPEL­ARE. Målvaktern­a David Hedlund och Simon Helmersson behöver nå över 90 i räddningsp­rocent om Kista ska bli ett topplag i allfyran.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden