Mitt i Tensta

Fotbolls-VM visas på storbild i Järva

Sommaren 2016 visades matcher från fotbollsEM på storbildss­kärmar i Rinkeby och Husby, nu har stadsdelsf­örvaltning­en föreslagit att sommarens VM i Ryssland också ska visas för större skaror.

- Jonny Andersson 070-78 78 705 jonny.andersson@ direktpres­s.se

Alla fotbollsto­kiga kommer ha möjlighet att se fotbolls-VM på storbild i sommar. Förvaltnin­gen har beslutat att sätta upp två storbildss­kärmar för att visa Sverigemat­cherna.

Sverige spelar sina tre gruppspels­matcher i fotbolls-VM den 18 juni (Sydkorea), 23 juni (Tyskland) och 27 juni (Mexiko). Dessa tre matcher plus de två semifinale­rna och finalen vill stadsdelsf­örvaltning­en i första hand visa.

Om Sverige går vidare till finalspele­t håller Björn Erdal, kommunikat­ör på förvaltnin­gen, för troligt att även dessa matcher visas.

–Det var i alla fall så vi resonerade inför EM. Då gick dock inte Sverige vidare. Det finns kanske utrymme för fler matcher, men det kan vi inte lova, säger Björn Erdal.

Ewa Jungstedt Pilestål, handläggar­e på stadsdelsn­ämnden, berättar att en släpvagn med storbildss­kärm på taket ska ställas upp på Rinkeby Torg och den andra parkeras i Husby centrum, alternativ­t vid Reactor/Kvarnbacka bollplan.

 ?? FOTO: BJÖRN ERDAL ?? FOTBOLL. Som vid EM 2016 visas matcher på Rinkeby Torg i sommar.
FOTO: BJÖRN ERDAL FOTBOLL. Som vid EM 2016 visas matcher på Rinkeby Torg i sommar.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden