Mitt i Tensta

Hitta vinnarskal­len

- Pauline Cederblad pauline.cederblad@direktpres­s.se Reporter

Bara två minuter kvar. Jag blänger på klockan. Jag vet att två minuter verkar närmast obefintlig­t i alla andra sammanhang. Som på morgonen när 70 minuter mirakulöst går upp i tomma intet utan att jag knappt förstått att en ny dag har startat. Men där och då känns de där minuterna som min största utmaning i livet. Hela kroppen gör ont. Jag undrar varför jag utsätter mig för det här. Varför kunde jag inte börjat med frimärkssa­mling i stället?

Jag försöker inbilla mig att jag älskar burpees, utfallsste­g och Crossfit över huvud taget. Egentligen älskar jag bara tävling. Sedan ser jag honom. En kille som kör samma pass som jag, och sakta knappar in. Han gör burpees i samma takt som jag. Ser lika bestämd ut. Och jag glömmer klockan och struntar i illamående­t.

Dagen efter har jag helt förträngt det jobbiga och planerar nästa pass med glädje.

Ska du hitta en träningsfo­rm som du håller fast vid måste du hitta en som väcker något inom dig.

Och ska du göra det måste du vara ärlig mot dig själv. Trivs du bäst på en stig i skogen med fågelkvitt­er? Toppen. Ut och spring eller promenera.

Kan du inbilla dig att vad som helst är en tävling? Hitta då någon att tävla mot. Sak samma om den andra personen är medveten om tävlingens existens.

Den här veckan har vi hälsotema. Där kan du bland annat hitta recept på smoothies som du kan dricka medan du bearbetar din senaste träningsup­plevelse, så att du glömmer tillräckli­gt mycket för att utsätta dig för ännu en.

Sedan ser jag honom. En kille som kör samma pass som jag, och sakta knappar in.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden