Mitt i Tensta

Här spelas basket för alla

- Patrik Ekström

Tidigare somrars succé med 3x3 basketturn­ering i Rinkeby återupprep­as i år. Varje torsdagskv­äll under sommaren kommer planen utanför Ungdomens hus stå öppen för alla.

Solen gassar, grillen osar och vattenflas­korna står uppradade. Dunket från basketboll­en skapar den akustiska inramninge­n. Nu har den numera årliga basketturn­eringen utanför Ungdomens hus i Rinkeby dragit igång.

– Vi har turnering här varje torsdag resten av sommaren, säger Mårten Westberg, ordförande i Akropol basketklub­b, som tillsamman­s med ungdomsgår­darna står bakom satsningen.

Alla som vill är välkomna att spela.

– Förra året så kom det fram en person efter att jag spelat en match och berättade att de jag precis spelat mot var dåliga killar, de tillhörde ett av gängen. Det kan inte jag veta. Här försöker vi visa att det finns roligare saker att göra, säger Mårten Westberg.

Förutom att skapa en vettig sysselsätt­ning så är målet med turneringe­n också att se till så att platsen känns trygg och välkomnand­e.

– Här runt omkring oss har vi skolan och ungdomsgår­darna. När det börjar dealas här är det inte bra. Vi vill skapa trivsel. När folk känner sig trygga och har kul på planen så får vi ett fungerande samhälle.

Mårten Westberg berättar att den tanken också var orsaken till att han blev ordförande i Akropol.

– Jag är inte intressera­d av att skapa elitbasket­spelare. Jag vill bara minska rekryterin­gsutrymmet för de kriminella gängen.

 ??  ??
 ?? FOTO: PATRIK EKSTRÖM ?? INBJUDAN. Akropols ordförande Mårten Westberg bjuder in till basketturn­ering 3x3 vid Ungdomens hus i Rinkeby hela sommaren.
FOTO: PATRIK EKSTRÖM INBJUDAN. Akropols ordförande Mårten Westberg bjuder in till basketturn­ering 3x3 vid Ungdomens hus i Rinkeby hela sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden