Mitt i Vasastan

Kicki följer dina steg på Drottningg­atan

- Mimmi Epstein mimmi.epstein@direktpres­s.se

Nej, hon ritar inte av Spökslotte­t. Skälet till att Kicki Liljekvist sitter med block och penna på Drottningg­atan är – du.

Ni har säkert sett henne sitta på Drottningg­atan mellan Rådmansgat­an och Kungstensg­atan. Vi i Vasastan kan nu berätta att hon registrera­r hur du rör dig.

– Jag sitter och antecknar om folk går mitt i gatan eller på trottoaren, om det är vuxna eller barn, om folk cyklar eller åker moped. Det är mest fotgängare mitt på dagen, runt lunch, säger Kicki Liljekvist, som fått jobbet via ett bemannings­företag för pensionäre­r.

Det är t rafikkonto­ret i Stockholms stad som utreder projektet ”Levande Stockholm” och förlängnin­gen av Drottningg­atans gågatu-del.

Än har Kicki inte räknat ihop hur många som valt att gå på trottoaren respektive mitt i gatan på den nya gå- gatu-delen men hon har en stark känsla av att de flesta ändå väljer trottoaren.

– Så är det. En pojke som gick mitt i gatan såg att jag tittade på honom och då hoppade han tvärt upp på trottoaren, säger Kicki Liljekvist och skrattar.

Många kommer fram och frågar vad hon gör, och det tycker Kicki är trevligt.

– Även om jag kan tappa räkningen då.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? PÅ SPAN. Kicki Liljekvist registrera­r hur många som promenerar och hur många som cyklar på Drottningg­atans gågatudel.
FOTO: MIMMI EPSTEIN PÅ SPAN. Kicki Liljekvist registrera­r hur många som promenerar och hur många som cyklar på Drottningg­atans gågatudel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden