Mitt i Vasastan

Klassiska butikens ägare: ”Det är helt kört”

- Robin Högberg 073-600 69 08 robin.hogberg@direktpres­s.se

Om en månad ska Bosse Englund ha stängt second hand-butiken på Rörstrands­gatan. Nu gör han sig av med det sista i butiken.

Inrednings­butiken Fifty Fifty, som funnits på Rörstrands­gatan 11 sedan 1984, är uppsagd och den 30 september ska Bosse Englund ha lämnat lokalen. Detta efter att hyresvärde­n Cityfast Sverige AB, meddelat att de har för avsikt att bygga om lokalen, som vi berättat tidigare.

– Det är bara ett skal kvar här, jag har sålt nästan allt porslin, alla lampor, möbler och tyger. Det är ett fåtal tekoppar, några bokhyllor och en högre stringhyll­a kvar i princip. Jag är pressad att sälja ut allt, säger Bosse Englund.

Efter att kontraktet löpt ut har han ingen ny lokal att flytta till. Cityfast Sverige har enligt honom inte erbjudit någon ny lokal.

– De har sagt att jag even-

tuellt kunde få tolv månadshyro­r i handen. Det var snart nio månader sedan, sedan har jag inte hört något alls. Men oavsett så täcker det inte någonting, kontraktet för lokalerna är värt uppemot 600 000, säger Bosse Englund.

De nya lokalerna måste vara på en affärsgata som Rörstrands­gatan och kan inte ligga på en bakgata, understryk­er han.

– Jag har tittat på lokaler på Odenplan, men sådana l okaler kostar 500 000– 800 000 kronor. Så jag har inget alternativ. Det är helt kört, även om jag får tolv eller till och med tjugofyra månadshyro­r. Jag blir arbetslös, säger Bosse Englund.

Enligt honom har Cityfast Sverige ratat flera av hans erbjudande­n, till exempel att betala högre hyra och hans önskar om att vara kvar till december.

Vi i Vasastan har sökt Cityfast Sveriges vd Richard Ghneim, utan att få svar. Men enligt en man på Cityfast Sveriges förmedling, som inte vill uppge sitt namn, har Bosse Englund erbjudits kompensati­on.

– Han har absolut blivit lovad minst tolv månadshyro­r, men någon ersättning­slokal ville han inte ha. Han ville bara ligga på Rörstrands­gatan, som han alltid gjort, säger mannen.

 ?? FOTO: ROBIN HÖGBERG ?? PRESSAD. Bosse Englunds second hand-butik på Rörstrands­gatan ska stänga.
FOTO: ROBIN HÖGBERG PRESSAD. Bosse Englunds second hand-butik på Rörstrands­gatan ska stänga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden