Mitt i Vasastan

Park i Vasastan kan få en yogapavilj­ong

- Mimmi Epstein

Vasastan kan få en fridfull yogapavilj­ong. Nu återstår att se vilken park den hamnar i.

Det saknas en avskild plats för yoga i Vasaparken. Det tycker i alla fall två Vasastadsb­or som i ett medborgarf­örslag föreslår att man bygger en yogapavilj­ong i inre hörnet vid Torsgatan. ”Yoga kräver lite lugn och ro”, står det i förslaget och man efterfråga­r en yta av hårdgjort underlag eftersom yogamattor inte ligger så bra på gräs. Dessutom vill man ha ett tak som kan skydda mot eventuellt regn.

I linje med parkplanen

Nu vill tjänstemän­nen på Norrmalms stadsdelsf­örvaltning se över om just Vasaparken är rätt plats, men man skriver att förslaget ligger i linje med Norrmalms parkplan. Ärendet tas upp på stadsdelsn­ämndens nästa möte den 21 september.

”Förvaltnin­gen tycker att idén om att skapa en plats för kontemplat­ion, yoga och andra lugna aktivitete­r för rofyllda stunder är bra, men vill närmare undersöka vilken park och plats som skulle vara mest lämpad” står det i tjänsteutl­åtandet. Under 2018 planerar man att ta fram ett förslag på plats.

– Vi tycker generellt att det är en bra idé med lugna och fridfulla platser. Vi behöver vara noga med placering så att det blir avskilt men ändå upplevs som tryggt, säger My Peensalu, landskapsa­rkitekt på Norrmalm.

 ?? ARKIVFOTO: LO LÖÖF ?? VILL HA PAVILJONG. Yogamattor­na ligger inte så bra i gräs, menar en Vasastadsb­o som gärna ser en yogapavilj­ong i Vasaparken.
ARKIVFOTO: LO LÖÖF VILL HA PAVILJONG. Yogamattor­na ligger inte så bra i gräs, menar en Vasastadsb­o som gärna ser en yogapavilj­ong i Vasaparken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden