Mitt i Vasastan

Rutinerad trio satsar på krog med riktigt sen mat

- Johann Bernövall

Den gamla nattklubbs­lokalen på Birger Jarlsgatan 29 har tagits över av en ny krog – som kommer att hålla köket öppet ovanligt sent.

som betyder bläckfisk på japanska, är visionen klar:

– Om folk i Stockholm börjar säga ”ska vi käka Tako, ikväll?” och syftar på oss, då har vi lyckats, säger Christian Olsson och skrattar. Men skämt åsido så är den nyöppnade krogen så långt ifrån svensk texmexkult­ur man kan komma. Istället satsar man på både kall och varm asiatisk mat med inspiratio­n från främst Japan och Korea.

Vid vårt besök har restaurang­en precis genomfört sin första lunch och laddar om inför kvällens middagsöpp­et.

– Eftersom vi driver Vassa Eggen tillsamman­s så har vi pratat om vad vi ska göra med den här lokalen som funkat som nattklubb innan. Vi kom fram till att vi ville öppna ett ställe med internatio­nell känsla, berättar Niklas Odin.

En del i den ambitionen är att krogen utöver vanliga lunch- och middagstid­er kommer ha nattöppet tre dagar i veckan.

– Man ska kunna käka middag vid midnatt efter till exempel teaterbesö­ket och bli serverad vid bordet, säger Kristofer Sandström.

 ?? FOTO: TAKO ?? NYA TAG. Kristofer Sandström, Niklas Odin och Christian Olsson driver Vassa Eggen. Nu öppnar de en ny asiatisk restaurang – vägg i vägg.
FOTO: TAKO NYA TAG. Kristofer Sandström, Niklas Odin och Christian Olsson driver Vassa Eggen. Nu öppnar de en ny asiatisk restaurang – vägg i vägg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden