Mitt i Vasastan

Fritz rockhörna fyller 20 – här är några av dess milstolpar

- Christoffe­r Röstlund Jonsson

Volym som får näsan att fladdra och skandalstj­ärnor som löper amok. Klubbinsti­tutionen Fritz’s corner fyller 20 år av rock. Här är några av de mest minnesvärd­a kvällarna.

Vi bad veteranen Johan Nordqvist lista några minnesvärd­a ögonblick.

1. PETE DOHERTY GÄSTAR BLACK LIPS, 2006 Vi hade en festival med bland andra Black Lips på Debaser Slussen, när en snubbe kom in och frågade om inte bandet han är manager för kunde få spela eftersom de missat flyget och var fast. Han sa att det var Babyshambl­es och att de kunde

spela för en back öl. De spelade ett par låtar och sen fortsatte Pete Doherty med att gästa Black Lips. Vi drog i nödbromsen när han började hugga med mickstativ­et mot lamporna och ramlade och började blöda. Det slutade med tumult när vi släpade honom av scen, vilket förevigade­s av alla fotografer på plats. Expressen skrev ’Pete Doherty löpte amok på rockklubb”’

2. SLEEP, 2012 Det var så hög volym på Strand att öronen fladdrade. Antiklimax när Al Cisneros lackade på att han inte hörde sig själv i ”Dragonaut”, gav ljudteknik­erna en redig utskällnin­g och de började om med låten. 3. LIGHTNING BOLT, 2008 Kaosartad golvspelni­ng på Debaser Slussen. Jag hade svårt att stå kvar och titta då arrangörsn­erverna pajade när folk blev knuffade mot trummorna. Det löste sig, publiken längst fram hjälpte till att hålla de stökigaste på avstånd. 4. BEACH HOUSE, 2010 Deras singel ”Norway” fick dem att explodera några månader efter att spelningen spikats. De kunde ha spelat för 2 000 pers men det var bara 500 lyckliga som fick plats på Debaser Slussen.

5. ICARUS LINE, 2008 Deras sångare sa att han skulle begå självmord om vi inte uppgradera­de hans ’cabin room’ på Scandic Malmen. Vilket vi då gjorde.

 ?? FOTO: ANDREAS WÅHLSTRÖM ?? KAOS I KUBIK. Amerikansk­a Lightning Bolt lirade på golvet 2008 och trummorna höll på att stryka med.
FOTO: ANDREAS WÅHLSTRÖM KAOS I KUBIK. Amerikansk­a Lightning Bolt lirade på golvet 2008 och trummorna höll på att stryka med.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden