Mitt i Vasastan

Dumt trafikexpe­riment på Rålambsväg­en

- Tommy Eklund

Trafikverk­et oroar sig över att kollektivt­rafiken försämras när trafikborg­arrådets pågående projekt att Rålambsväg­en ska agera ’teststräck­a’ när trafiksäke­rheten ska förbättras, med mer cykelbana och färre p-platser, blir verklighet. Självklart!

Det säger sig självt att framkomlig­heten försämras när en av två bil-filer tas bort. Hur förbättras trafiksäke­rheten av försämrad framkomlig­het? Och varför ska en redan bred trottoar breddas? Vi som bor i Fredhäll är redan drabbade av försämrad kollektivt­rafik efter omläggning­en av busstrafik­en 2016. Buss 61 har en turtäthet som är usel både vintertid och sommartid. Förmodlige­n den sämsta i Stockholms innerstad. Ofta står man också där och väntar förgäves på bussen som inte kommer på utsatt tid.

”Teststräck­an” medför ett trettiotal färre p-platser” heter det. Men bilarna försvinner inte! Det är redan ett jagande efter p-platserna och många extra varv runt området i jaktpå en p-plats = ännu mera utsläpp.

Detta experiment kostar enligt Trafiknämn­dens bedömning skattebeta­larna i Stockholm 750 miljoner. Det får vara nog nu!

 ?? FOTO: TOMASZ POZAR ?? DUMT. Trafikexpe­rimenten på Rålambsväg­en är ingen hit, tycker insändarsk­ribenten.
FOTO: TOMASZ POZAR DUMT. Trafikexpe­rimenten på Rålambsväg­en är ingen hit, tycker insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden