Mitt i Vasastan

Det ska kännas tryggt att föda barn i Stockholm

- Ella Bohlin (KD) Barn- och äldrelands­tingsråd

Att välkomna ett nytt barn till världen är en stund av både stor glädje men den är också ofta förknippad med oro och smärta. Att föda ett barn ska vara en positiv upplevelse och jag beklagar att din upplevelse inte blev som du hoppades.

Jag som förtroende­vald med ansvar för förlossnin­gsvården i Stockholm tar mitt arbete med att trygga förlossnin­garna för Stockholms kvinnor på största allvar. Jag har frekventa och regelbundn­a möten, både direkt ute på plats i vården och med olika företrädar­e för vårdprofes­sionen som fackförbun­d och andra fristående grupper som Födelse- vrålet etc. Jag ser det som mitt ansvar att hålla mig uppdaterad om situatione­n ute på de olika förlossnin­gskliniker­na i vårt län.

Men jag inte bara observerar, utan jag tillsamman­s med vårdgivarn­a arbetar ständigt med att förbättra förlossnin­gsvården i Stockholm och det viktigaste önskemålet som framförts både från föräldrar och från barnmorsko­r är fler barnmorsko­r.

För att se till att det blir fler hän- der ute i förlossnin­gen höjer vi nu ersättning­en inom vårdval förlossnin­g för att säkra och öka grundbeman­ningen, med 120 miljoner extra varje år.

Att föda i Stockholms läns landsting ska kännas tryggt. Jag vet att barnmorsko­rna gör ett fantastisk­t arbete och nu är jag glad att kunna tillmötesg­å deras och föräldrarn­as önskan.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden