Mitt i Vasastan

Nu kan Vasaparken bli med plaskdamm

- Mimmi Epstein

Bevara de gröna plättarna eller fixa mer plats för lek – kampen är hård om Vasaparken­s ytor. Nu utreder stadsdelen var i parken en plaskdamm kan anläggas.

Få parker i Vasastan engagerar eller besöks lika mycket som Vasaparken. Nu ska stadsdelen utreda var i Vasaparken det skulle kunna passa med en plaskdamm.

– Det är någonting vi tycker behövs, så nu ska förvaltnin­gen se om de kan komma på något bra förslag om var, säger Marianne Berg Ekbom (V), ordförande i Norrmalms stadsdelsn­ämnd.

Hon är medveten om att kampen om de få kvadratmet­er parkyta som finns i stadsdelen är hård. Senaste debatten gällde planen på nya boulebanor i Obsan som Vasastadsb­on Ulf Johannison rasar mot.

– Det är fascineran­de men bra hur mycket folk bryr sig. Det är svårt med parkytor i Vasastan. Vi skulle vilja få till fler gågator och för en dialog med kollegerna i Stadshuset. En del gator används knappt för att köra på utan nyttjas som parkerings­platser. Sigtunagat­an är ett exempel, men Vasastadsb­orna vet bäst vilka gator som skulle lämpa sig för att stänga av för bilar, säger Marianne Berg Ekbom (V).

Kampen om de få kvadratmet­er park per Vasastadsb­o som finns är hård. Nu kommer beskedet om Vasaparken som sannolikt kommer glädja småbarnsfö­räldrar – men uppröra folk som vill bevara grönytor.

 ?? FOTO: SANNA KÄLLDÉN ?? LÄGE FÖR PLASKDAMM? Det ska utredas av stadsdelsf­örvaltning­en var i Vasaparken en sådan
skulle kunna passa.
FOTO: SANNA KÄLLDÉN LÄGE FÖR PLASKDAMM? Det ska utredas av stadsdelsf­örvaltning­en var i Vasaparken en sådan skulle kunna passa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden