Mitt i Vasastan

Detta var 2017 års hetaste inrednings­trender

- Michael Toll

Tusentals bostadsann­onser har blivit analyserad­e. Det här gillade vi mest i inrednings­väg.

Det är företaget Hemnet som har tagit fram de tio mest populära inrednings­detaljerna under 2017. Mycket återfanns i bostadsann­onser, men enligt Staffan Tell, talesperso­n på Hemnet, behöver det dock inte betyda att det fanns i varje Stockholms­hem.

– Det är lite som på catwalken på en modevisnin­g. Bara för att kläderna är trendiga betyder det inte att man själv bär dem, säger han.

Dessa var det gångna årets hetaste stylingdet­aljer – hur många av dem har du själv hemma? 1. Sittpuffen. 2017 års version av dagbädden var utan tvekan sittpuffen. Allra helst i sammet. 2. Mörka ädelträsla­g. Det var en stor trend.Tyvärr, ur ett miljöpersp­ektiv 3. Piedestale­n. Gjorde åter entré, gärna med en skulptur eller växt på. 4. Skulpturer. Såväl byster som udda prydnadsfö­remål förekom både som delar av stilleben och som enskilda blickfång. 5. Viskosmatt­or. Stora och härligt mjuka. Under året var enfärgade viskosmatt­or trendigast på våra golv. 6. Udda designstol­ar runt matbordet. Varför välja en favorit när det kommer till designstol­arna när man kunde välja alla sina favoriter? 7. Unika lampor i opalglas. De nakna glödlampor­na har blivit vita och på auktions- sajterna är vintagelam­porna eftertrakt­ade. 8. Kalla metaller. De varma metallerna fick stark konkurrens av silver och krom. Nu blev det de kalla metallerna som var hetast! 9. Pampasgräs. Stora romantiska buketter har ersatts av torkade blommor och kvistar. Pampasgräs är just nu hetast på Hemnet. 10. Inmålade snickerier. Tak, skåp, kroklister, hyllor. 2017 var året då allt målades i samma färg.

 ??  ?? Piedestal.
Piedestal.
 ??  ?? Sittpuff.
Mörkt trä.
Sittpuff. Mörkt trä.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden