Mitt i Vasastan

Vasastadsb­or välkomnar ny plaskdamm i parken

- Mimmi Epstein

För cirka 15 år sedan togs Vasaparken­s plaskdamm bort. Nu kan det byggas en ny. Flera Vasastadsb­or tar emot beskedet med glädje.

Som Vi i Vasastan skrev förra veckan planeras en plaskdamm någonstans i Vasaparken. Nu ska stadsdelsf­örvaltning­en leta efter en lämplig plats. Flera läsare har hört av sig och påpekat att det så sent som i början av 2000-talet fanns en damm i parken, i sluttninge­n mittemot SvenHarrys.

Och det stämmer förstås. Dammen togs bort i samband med upprustnin­gen av Vasaparken som gjordes mellan 2004 och 2006. Anledninge­n? Enligt förvaltnin­gen hade den då länge varit ur drift och var i dåligt skick. Först var tanken att den skulle omformas till en mer lättskött spegeldamm med inslag av vattenväxt­er men det blev aldrig av.

Men nu, cirka femton år senare, kan det alltså vara dags.

Så, hur sugna är Vasastadsb­orna på en ny plask- damm? När Vi i Vasastan frågade runt i Vasaparken var det bara tummen upp.

– Kanske inte just i dag när det är minusgrade­r, men på sommaren när det är varmt så att barn och vuxna kan svalka sig, säger Jonas Anger.

– Jag tycker att det låter härligt, det vore jättefint om barnen kunde få plaska runt lite, säger Flora Wiström.

Stadsdelsf­örvaltning­en ska även undersöka möjlighete­n till ännu mer vattenlek i Vasastan.

 ??  ?? GAMLA PLASKDAMME­N. För cirka tjugo år sedan togs Vasaparken­s plaskdamm bort.
GAMLA PLASKDAMME­N. För cirka tjugo år sedan togs Vasaparken­s plaskdamm bort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden