Mitt i Vasastan

Inblick: första bilderna efter branden

- Michael Toll

För två månader sedan totalförst­ördes fastighete­n i korsningen Biblioteks­gatan och Jakobsberg­sgatan efter en häftig brand. Så här ser det ut i huset i dag.

Det är fastighets­ägaren Hufvudstad­en som har varit inne i byggnaden, Vildmannen 7, och sett över skadorna efter branden som var mycket omfattande.

Innanför yttervägga­rna finns i stort sett bara ett skelett kvar efter att bjälklag och innervägga­r brunnit upp. Det brandhärja­de innandömet har gjort yttervägga­rna instabila och det har funnits en överhängan­de risk att yttervägga­rna ska rasa.

Fasaden analyseras

Just nu pågår en analys för att få ett svar på om fasaderna är tillräckli­gt intakta för att kunna vara kvar, men ännu finns inget resultat klart och en färdig plan för återuppbyg­gnad kommer dröja ytterligar­e en tid.

– Vi får många frågor från media och allmänhete­n om vad som kommer hända med fastighete­n och om fasaden kommer kunna återanvänd­as. Tyvärr har vi fortfarand­e inte något svar på den frågan, säger Anders Nygren, chef för affärsområ­de Stockholm på Hufvudstad­en, i ett pressmedde­lande.

Många års arbete kvar

Målet är att kunna bevara fasaderna då de har ett kulturhist­oriskt värde. Hufvudstad­en arbetar nu med att ta fram en plan för hur återuppbyg­gnaden ska gå till.

Oavsett om fasaden kan återanvänd­as eller ej kommer en återuppbyg­gnad att ta flera år.

 ?? FOTO: HUFVUDSTAD­EN ?? BARA BALKAR. Byggnaden eldhärjade­s svårt
FOTO: HUFVUDSTAD­EN BARA BALKAR. Byggnaden eldhärjade­s svårt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden