Mitt i Vasastan

Bästa tipsen på lyxig makeover hemma – med liten budget

-

Det är inte alltid som lusten matchas av plånboken. Men det finns sätt att uppdatera hemma utan att bli ruinerad – och att dessutom få till ett lyxigt och flådigt resultat.

Det gäller bara att ta till lite fusk och tänka utanför boxen! Här kommer några bra tips till den som vill uppdatera hemmet utan att fördärva budgeten:

Ge nytt liv till gamla möbler

Det finns inget så effektivt som ett lager färg när det gäller att snabbt få till något nytt i hemmet.

Det ger inte bara stor förändring utan fräschar också upp och gömmer gamla skavanker. Det behöver inte heller vara stora projekt för att göra stor skillnad: provburkar med färg kostar inte många kronor, och kan ge blomkrukor och små hyllor ett enkelt ansiktslyf­t. Eller varför inte ge dig på gamla möbler med tyg och tapet?

Byt, få eller fynda på nätet

Det lönar sig att hålla bevakning på auktionssa­jter och i facebookgr­upper. Istället för att baxa till tippen eller smygställa bland grovsoporn­a kan alla som vill nu enkelt lägga upp sina prylar på nätet.

Allt är inte av toppkvalit­et, men visst finns det en massa fynd som folk helt sonika har tröttnat på. Du kan också lägga själv lägga upp annonser om du vet exakt vad du söker. Kanske vill du bli av med något som du kan använda som bytesvara?

Bygg själv

Kanske är du inte en finsnickar­e – det är det inte många av oss som är. Men de flesta klarar av att bygga ett soffbord av en lastpall, en bokhylla av plankor och konsoler eller att göra en tavla av en gammal tapet. Det finns mängder för inspiratio­n för att bygga egna, fina möbler på nätet.

Skapa ett eklektiskt hem

Man behöver inte alltid köpa nytt. Att handla på second hand är bra både för miljön och plånboken. Du hittar dessutom oftare prylar som är unika, vilket kan vara ett trevligt alternativ till de multinatio­nella företagens stapelvaro­r.

Genom att bl a nda möbler och detaljer i en eklektisk stil får du ett spännande hem som du aldrig tröttnar på.

Januari är känt för att vara en startaom-på-nytt-månad. Men jul och nyår kan medföra många utgifter, och ofta stoppas den stora inspiratio­nen av hål i kassan. Ett uppiffat hem behöver dock inte kosta skjortan – vi berättar hur du fixar nytt hemma med det lilla.

 ?? FOTO: H&M, ÅHLÉNS OCH BECKERS FÄRG ?? Text: Erika Lindén Jansson
FOTO: H&M, ÅHLÉNS OCH BECKERS FÄRG Text: Erika Lindén Jansson
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden