Mitt i Vasastan

Williams och Kates plan för Stockholm: Se bandy

I slutet av januari kommer prins William och hertiginna­n Kate till Stockholm på sitt första officiella besök. Här är anledninge­n till varför de besöker en bandyträni­ng i Vasaparken.

- Michael Toll

Det är den brittiska ambassaden i Stockholm som berättar om besöket i ett pressmedde­lande där det står att hertigpare­t William och Kate ska besöka Stockholm och Oslo under en miniturné om två veckor.

På tisdag den 30 januari, på det officiella Stockholms­besökets första dag, kommer de starta dagen med frukost hos den brittiska ambassadör­en. Därefter blir det raka vägen till Vasaparken för att kolla på några lokala bandytalan­ger som tränar.

Lära sig mer om sporten

Anledninge­n: ”De vill lära sig mer om sporten och dess popularite­t i Sverige”.

– De vill träffa som många svenskar som möjligt under sitt besök i Stockholm. Att det just blev bandy kan bero på att Kate Middleton själv har spelat landhockey, säger Jenny Lidström på brittiska ambassaden.

Delar av isrinken i Vasaparken kommer delas av och spelare från Svensk bandy kommer att vara på plats. Det kommer att vara öppet för allmänhete­n, så alla som är intressera­de av kunglighet­er (eller bandy) kan komma.

– Men Kate kommer troligtvis inte spela själv eftersom hon är gravid, säger Jenny Lidström.

Och någon f r ån den svenska kungafamil­jen lyckas de inte locka med sig till Vasaparken.

De sluter istället upp till lunchen, som serveras på Slottet några timmar senare, uppger Hovet som förklarar att de inte har något som helst med bandyn att göra.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? BANDYBESÖK. Prins William och hertiginna­n Kate ska hänga i Vasaparken för att lära sig mer om bandy.
FOTO: MOSTPHOTOS BANDYBESÖK. Prins William och hertiginna­n Kate ska hänga i Vasaparken för att lära sig mer om bandy.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden