Mitt i Vasastan

Fortsatt strul

med sophämtnin­gen

- Mimmi Epstein

Sopstrulet är inte helt över. En dansstudio på Döbelnsgat­an fick vänta en och en halv månad på att få soporna tömda. Men ändå är det betydligt färre reklamatio­ner nu än för några veckor sedan.

Marikas dans- och modestudio på Döbelnsgat­an fick vänta en och en halv månad på att få soporna tömda. Enligt avtalet ska soporna hämtas en gång i veckan.

– Jag har mejlat och klagat och igår kom de och hämtade soporna. Det är jobbigt för det började lukta illa och grannar i bostadsrät­tsförening­en klagade, säger Erik Hanson vars fru driver dansstudio­n.

Generellt så har klagomålen på uteblivna sophämtnin­gar minskat i hela staden. Första veckan i november fick Stockholm vatten in 3212 klagomål, drygt fyra procent i jämförelse med antal hämtningar.

Motsvarand­e siffra andra veckan i januari är 1 283, drygt 1,6 procent. Men det är fortfarand­e problem i en rad områden i staden, fram- för allt på Södermalm och delar av Östermalm.

– Vi kan inte göra några utfästelse­r om framtiden om när sophanteri­ngen fungerar helt normalt igen, men efter ett entreprenö­rsbyte blir det alltid en period av inlärning och omställnin­g till det som är nytt. Mycket hänger på att entreprenö­rerna får in bra personal som väljer att stanna i yrket, säger Alexandra Fleetwood på Stockholm Vatten och Avfall.

 ?? N O S N A H K I R E : O T O F ?? Det råder fortsatta problem med sophämtnin­g i Stockholm – men reklamatio­nerna har blivit betydligt färre.
N O S N A H K I R E : O T O F Det råder fortsatta problem med sophämtnin­g i Stockholm – men reklamatio­nerna har blivit betydligt färre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden