Mitt i Vasastan

Nu får Nalen

mer i bakfickan

- Christoffe­r Röstlund Jonsson

City får en ny scen för ”lagom stora” artister när en av stadens mest etablerade konsertlok­aler storsatsar.

Det gäller Nalen klubb på David Bagares gata. Det är en bakficka till stora Nalen på Regeringsg­atans bakfickor. I december stängde klubben för omfattande ombyggnati­oner. Den nuvarande kapacitete­n på 150 personer ska nu dubbleras till 300 personer.

Väggar ska slås ut och det blir ny scen, större bar och garderob, och nya toaletter. Även stilen ska styras upp och styras om. Hur mycket kalaset går lös på kan Nalens Jennie Monie inte svara på i exakta kronor, utan säger bara att det är ”en miljonsats­ning”.

– Vi jobbar på att få samma känsla som i resten av det stora huset. Mer guld och en anrik gammal kulturkäns­la. Vi får se exakt vad som händer, vi vet inte riktigt än. Det är en gammal kåk, säger Nalens pressperso­n Jennie Monie.

Gör slag i saken

Hon säger att de länge funderat på att utöka. Nu har de gjort slag i saken för att Nalen klubb ska vara fullt funktionel­l lagom till att SAMI (Svenska artisters och musikers intresseor­ganisation) firar 20 år som ägare av huset.

– Det finns många underbara klubbar i Stockholm men det har saknats här inne i stan. Vår fördel är att vi ligger i city och nu även kan satsa på lagom stora artister. Vi hoppas nu kunna boka fler mellanstor­a svenska artister, till exempel. Vi vill vara öppna för alla genrer och med stora Nalens kapacitet på 800 personer, så kommer de där 300 på klubben verkligen att lyfta oss och skapa ett bättre utbud.

 ??  ??
 ?? FOTO: IA HAMMAR ?? BYGGER UT. Den här storleken är snart ett minne blott. På scen här: Impalers från USA, 2015.
FOTO: IA HAMMAR BYGGER UT. Den här storleken är snart ett minne blott. På scen här: Impalers från USA, 2015.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden