Mitt i Vasastan

Post-ilska i Sibirien: ”Bor inte på landet”

- Mimmi Epstein

Boende på Sveavägen som tidigare hämtat postpaket på Odengatan 30 måste numera gå till Dalagatan.

– På landet kanske de måste ta sig åtta mil bort, men jag bor inte på landet, säger Vasastadsb­on Niclas Peyron.

Fram till i höstas har de boende på Sveavägen, med postnummer 113 50, hämtat sina paket hos Tidningssp­ecialisten på Odengatan. Numera får de ta sig till postkontor­et på Dalagatan. Vasastadsb­on Niclas Peyron är irriterad.

– Jag har hämtat paket på Odengatan i tjugo år och det har fungerat jättesmidi­gt. Vi som bor på min del av Sveavägen rör oss naturligt till Sibirien. Det är där de flesta handlar mat, går på apoteket och, i alla fall förut, hämtar paket, säger han och konstatera­r att det är fyra busshållpl­atser mellan det gamla och det nya uthämtning­sstället.

– Visst, då kanske någon säger att på landet får min mormor ta traktor åtta mil för att hämta paket. Då svarar jag som det är: jag bor inte på landet. Den som har gjort den här förändring­en förstår inte Vasastadsb­ornas rörelsemön­ster.

Många klagomål

Naser Ramzi äger tobaksaffä­ren på Odengatan där Niclas Peyron tidigare häm- tade paket och säger att han fått flera klagomål.

– De tycker att det är långt att gå och har trivts med att hämta här. Postkontor­et har även stängt på söndagar, vi har öppet året runt, säger Naser Ramzi, som har haft butiken i 18 år.

Ökade volymer

Postnords förklaring är att volymerna ökar och att de måste bereda plats på de olika uthämtning­sställena. Men Naser Ramzi säger att han har plats så det räcker.

– Vi har ett mer långsiktig­t perspektiv och måste göra förändring­ar för att underlätta för butikerna och kunderna. En del kunder får närmare att gå, men vissa får lite längre. Många e-handlare erbjuder valfritt hämtställe och då kan man som kund bestämma själv, säger Titti Lager, teamchef på Postnord.

 ?? FOTO: JANNIE FLODMAN ?? POSTFLYTT. Postens utlämnings­ställe har flyttat till Dalagatan. Niclas Peyron (till höger) trivdes med det gamla stället, Tidningssp­ecialisten, som drivs av Naser Ramzi (mitten).
FOTO: JANNIE FLODMAN POSTFLYTT. Postens utlämnings­ställe har flyttat till Dalagatan. Niclas Peyron (till höger) trivdes med det gamla stället, Tidningssp­ecialisten, som drivs av Naser Ramzi (mitten).
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden